Πέμπτη , 21 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Η Μ.Τζούφη στη διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων

Η Μ.Τζούφη στη διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων

ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΚΑΝΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ Γ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «Γ. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»

 

Η Μερόπη Τζούφη, Βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχε στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα το διορισμό του κ. Ευάγγελου Καφετζόπουλου στη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ). Αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία της σωστής λειτουργίας του οργανισμού, ο οποίος εμπλέκεται σε πολλαπλές δράσεις που έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών, στην προσβασιμότητα στις υπηρεσίες και στα προγράμματα πρόληψης, ιδιαίτερα σήμερα όπου η νέα γενιά δοκιμάζεται από τις συνέπειες τις κρίσης, την ανεργία και την έλλειψη οράματος.

 

Επιπρόσθετα συμφώνησε με την τοποθέτηση του κ. Καφετζόπουλου σχετικά με την ανάγκη συνεργασίας και συμπόρευσης όλων των δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένου του ΟΚΑΝΑ, στη μάχη ενάντια στις εξαρτήσεις με στόχο την αντιμετώπιση του προβλήματος που τα τελευταία χρόνια συνεχώς διογκώνεται και επεκτείνεται δυστυχώς στις μικρότερες ηλικίες.Στη συνέχεια αναφέρθηκε με πολύ θετικό τρόπο στην επιλογή του κ. Καφετζόπουλου για τη θέση του Προέδρου του ΔΣ του ΟΚΑΝΑ, τονίζοντας τη μακρά επιστημονική του διαδρομή και γνώση, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει τις δυσκολίες που καλείτε να αντιμετωπίσει η νέα διοίκηση του οργανισμού στην τρέχουσα περίοδο οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.

 

Τέλος, έθιξε το ζήτημα του Πολυδύναμου Ιατρείου Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων που εδρεύει στο Γ. Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα», μια δομή άρτια τόσο σε επίπεδο κτηρίου όσο και σε επίπεδο εξοπλισμού, που παραμένει μη-λειτουργική εδώ και 15 χρόνια λόγω έλλειψης αλλά και αδυναμίας στελέχωσης με προσωπικό, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη διασύνδεσης των κεντρικών υπηρεσιών με περιφερειακές δομές όπως αυτή που βρίσκεται στο Γ. Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

 

Το video της ομιλίας: httpssss://www.youtube.com/watch?v=ISuVNjMnWck

Δείτε Επίσης

ΠΑΣ – Παναιτωλικός 3-2: Ανάσα με ανατροπή στην ανατροπή

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες για να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments