Τρίτη , 26 Μαρτίου 2024
Αρχική / Εκδηλώσεις Ιωάννινα / Κάλεσμα για συμμετοχή στην ημερίδα που διοργανώνει ο Δήμος Ιωαννιτών για τα φαινόμενα εκφοβισμού

Κάλεσμα για συμμετοχή στην ημερίδα που διοργανώνει ο Δήμος Ιωαννιτών για τα φαινόμενα εκφοβισμού

 

Κάλεσμα σε, μαθητές, φοιτητές, γονείς, εκπαιδευτικούς κ.λ.π. , απηύθυνε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής, Νεολαίας, Αθλητισμού και Εθελοντισμού, Παντελής Κολόκας, παρακινώντας όλους να συμμετάσχουν στην ημερίδα που διοργανώνει ο Δήμος Ιωαννιτών τη Δευτέρα για τα φαινόμενα βίας και εκφοβισμού αλλά και τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης τους.

Ο Αντιδήμαρχος αναφέρθηκε στις σοβαρές διαστάσεις που προσλαμβάνει το φαινόμενο του bullying που είναι ανησυχητικά υπαρκτό στην κοινωνία μας και μπήκε ακόμη πιο έντονα στη σφαίρα της δημόσιας συζήτησης πρόσφατα, μετά από το τραγικό περιστατικό της εξαφάνισης και αυτοκτονίας του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

«Οι διαστάσεις που έχει προσλάβει η ενδοσχολική βία και ο εκφοβισμός και οι σοβαρές επιπτώσεις που έχει στη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών, κάνουν επιτακτική την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του», τόνισε σε δηλώσεις του, με αφορμή την ημερίδα ο κ. Κολόκας.

Υπογράμμισε ότι «ο Δήμος  Ιωαννιτών αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ώστε να συνεργαστούμε όλοι διότι πρόκειται για πολυπαραγωντική αιτιολογία και η αντιμετώπιση του θα πρέπει να είναι πολυεπίπεδη».

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Ιωαννιτών διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Βία και Εκφοβισμός, Μορφές Εκφοβισμού. Τρόποι Πρόληψης και Αντιμετώπισης».

Υπενθυμίζουμε ότι η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί  τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2015 και ώρα 19:00 στην Αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών.

Εισηγητές της ημερίδας θα είναι:

Μάστακας Ευάγγελος, Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πρέβεζας

Σκαπινάκης Πέτρος, Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Γκάτσα Τατιανή, Συντονίστρια Δράσεων Πρόληψης Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού

 

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας και τον συντονισμό της συζήτησης θα έχει ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής, Νεολαίας, Αθλητισμού και Εθελοντισμού, Παντελής Κολόκας.

Δείτε Επίσης

Σκιοθέατρο του Αγάπιου Αγαπίου από τα Σωματεία του Εργατικού Κέντρου, τον Σύλλογο Γυναικών και τον Εμπορικό Σύλλογο Ιωαννίνων

Τα Σωματεία του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων με το Σύλλογο Γυναικών Ιωαννίνων και τον Εμπορικό Σύλλογο ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments