Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024
Αρχική / Διεθνή Νέα / Κοπεγχάγη: «Αλυσίδα ειρήνης» στον τόπο του μακελειού

Κοπεγχάγη: «Αλυσίδα ειρήνης» στον τόπο του μακελειού

Εκδηλώσεις μνήμης σε συναγωγή της Κοπεγχάγης έναν μήνα μετά από αιματηρή επίθεση kopegxagi2

«Αλυσίδα ειρήνης» γύρω από τη συναγωγή της Κοπεγχάγης σχημάτισαν σήμερα περίπου χίλιοι άνθρωποι, έναν μήνα μετά την αιματηρή επίθεση στο σημείο που προκάλεσε το θάνατο ενός 37χρονου Δανού Εβραίου.

Εμπνευσμένη από παρόμοιες κινητοποιήσεις στο Όσλο και στη Στοκχόλμη, η συγκέντρωση έγινε κατόπιν πρόσκλησης μιας ένωσης μουσουλμάνων νέων, που θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στη βία και τον αντισημιτισμό.

Στη συγκέντρωση συμμετείχε ένα ετερόκλητο πλήθος, διαφορετικών θρησκευτικών πεποιθήσεων και προελεύσεων, σχηματίζοντας αλυσίδα γύρω από το οικονομικό τετράγωνο όπου βρίσκεται η εβραϊκή συναγωγή, στο κέντρο της πρωτεύουσας της Δανίας.

«Πιστεύω ότι μετά τις εξελίξεις που είχαμε εδώ οι πάντες θέλουν να δείξουν κάτι, να συμμετάσχουν σε κάτι το οποίο θα στείλει το μήνυμα πως δεν ανεχόμαστε το μίσος», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Νιντάλ Ελ Τζάμπρι, ένας Δανός παλαιστινιακής καταγωγής, ο οποίος ήταν ο κυριότερος οργανωτής της σημερινής κινητοποίησης.

«Η Δανία, όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα, είναι μια ασφαλής χώρα, και πρέπει να παραμείνει έτσι για όλους, ανεξαρτήτως των θρησκευτικών πεποιθήσεων που έχουν ή δεν έχουν», υπογράμμισε ο ίδιος.

Τη νύχτα της 14ης προς 15η Φεβρουαρίου ο Νταν Ουζάν, 37 ετών, δολοφονήθηκε με μια σφαίρα στο κεφάλι, ενώ ασκούσε εθελοντικά καθήκοντα φρουρού στο εξωτερικό της συναγωγής, όπου γινόταν μια μπαρ-μίτσβα, μια τελετή ενηλικίωσης.

1

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Α.Ιωαννίδου(Εντεταλμένη διδάσκουσα Université Paris II, Panthéon – Assas, και δικηγόρος Παρισίων)-Δυστυχώς οι «υποσχέσεις» του Ισλαμικού κράτους γίνονται πράξη.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— «Για όλους τους εκπαιδευτικούς , συζήτησα και με φίλους, ήταν τεράστιο το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments