Δευτέρα , 25 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Κ.Μπάτσικας (ΚΕ ΚΚΕ): Μόνη ουσιαστική διέξοδο για το λαό και το πραγματικό ΟΧΙ είναι η θέση του ΚΚΕ .

Κ.Μπάτσικας (ΚΕ ΚΚΕ): Μόνη ουσιαστική διέξοδο για το λαό και το πραγματικό ΟΧΙ είναι η θέση του ΚΚΕ .

DSC02711

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Πλατιά κομματική σύσκεψη πραγματοποίησε την Τρίτη  στο πάρκο Λιθαρίτσια η Τομεακή Οργάνωση Ιωαννίνων – Θεσπρωτίας του ΚΚΕ με ομιλητή το μέλος της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής Κώστα Μπάτσικα.

Στην εισήγηση τονίστηκε ότι 10 ώρες μετά το δημοψήφισμα, στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που κατέληξε σε κοινό κείμενο, πλην του ΚΚΕ, επιβεβαιώθηκε η θέση του κόμματος ότι όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου καλούσαν στο δημοψήφισμα το λαό να διαλέξει με το «ναι» ή το «όχι» νέο μνημόνιο. Επιβεβαιώθηκε η θέση του ΚΚΕ για το χαρακτήρα της Ε.Ε., ότι πρόκειται για λυκοσυμμαχία που δεν μπορεί να αλλάξει.

Επισημάνθηκε ότι όποια εξέλιξη και να ακολουθήσει τελικά ως αποτέλεσμα των ανταγωνισμών, είτε συμφωνία είτε έξοδο από το ευρώ θα έχει σοβαρές συνέπειες για τα λαϊκά στρώματα που πρέπει να οργανωθούν μαζί με το ΚΚΕ για να τις αποκρούσουν. Ότι η μόνη ουσιαστική διέξοδο για το λαό και το πραγματικό ΟΧΙ είναι η θέση του ΚΚΕ για αποδέσμευση από την Ε.Ε., μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων με το λαό στην εξουσία.

Κάλεσε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τις νέες και τις νέες σε επαγρύπνηση και πάλη σε οργάνωση της ταξικής αλληλεγγύης που δεν πρέπει να εκφράζεται μόνο σε ότι αφορά τα ζητήματα άμεσης επιβίωσης αλλά και στη πάλη ενάντια σε απολύσεις, την απλήρωτη εργασία, την ανεργία, για τη διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων κλπ με προσανατολισμό την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.

 

Δείτε Επίσης

Την παρέμβαση Μέτσολα για την άδικη κράτηση Μπελέρη, ζήτησε ο Μ. Κεφαλογιάννης

Για τη συνάντηση που είχε στις φυλακές των Τιράνων με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντη ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments