Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Εκδηλώσεις Ιωάννινα / Λες και ήταν χθες Αναδρομή στην Ελλάδα του μεσοπολέμου, μέσα από τα τραγούδια των Μιχάλη Σογιούλ – Κώστα Γιαννίδη Σάββατο 11 Μαρτίου, 8:30 μ.μ. Αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας»

Λες και ήταν χθες Αναδρομή στην Ελλάδα του μεσοπολέμου, μέσα από τα τραγούδια των Μιχάλη Σογιούλ – Κώστα Γιαννίδη Σάββατο 11 Μαρτίου, 8:30 μ.μ. Αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας»


Λες και ήταν χθες

Αναδρομή στην Ελλάδα του μεσοπολέμου, μέσα από τα τραγούδια των Μιχάλη Σογιούλ Κώστα Γιαννίδη

 

Φώτης Ματζαρίδης, σολίστας, πιάνο

Δέσποινα Αδάμη Βολονάκη, τραγούδι,

κείμενα παράστασης

Χρυσοβαλάντης Κωστόπουλος, ηθοποιός

 

 

Σάββατο 11 Μαρτίου, 8:30 μ.μ.

Αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας»

Γενική είσοδος: 6€

Διοργάνωση: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών

 

 

Μια μοναδική αναδρομή σε όλο το κοινωνικοπολιτικό, οικονομικό και πολιτισμικό γίγνεσθαι της Ελλάδας του Μεσοπολέμου, μέσα από τη ζωή και τα τραγούδια των Μιχάλη Σουγιούλ & Κώστα Γιαννίδη.

 

Οι πανέμορφες διαχρονικές μελωδίες συνδυάζονται ευχάριστα με σύντομες περιεκτικές αφηγήσεις, πρόζα και μικρά σκετς, αποκαλύπτοντας το τοπίο και το κλίμα εκείνης της περιόδου, μιας εποχής με πολλά κοινά σημεία με τη σημερινή ελληνική και παγκόσμια πραγματικότητα : Β παγκόσμιος πόλεμος, οικονομική κρίση, η Ελλάδα αντιμετωπίζει το βαρύ πλήγμα του πολέμου και στη συνέχεια προσπαθεί να αναγεννηθεί από τα συντρίμμια της, φτώχεια, μετανάστευση, προσφυγικό κύμα.

 

Παράλληλα οι ανθρώπινες ανάγκες αδυσώπητα ίδιες: ο έρωτας, η αγάπη, ο αγώνας της επιβίωσης, μα και η δίψα για τις χαρές της ζωής.

 

Επίσης δίνονται πληροφορίες για τους δύο συνθέτες, τη ζωή τους, την πορεία τους, πώς δημιουργούσαν, τις συνεργασίες τους, τα προβλήματα στη δουλειά τους, την κουλτούρα κ την κατάσταση στο καλλιτεχνικό στερέωμα της εποχής, ιστορίες  για το πώς προέκυψε το κάθε τραγούδι.

 

Μια πρωτότυπη ρετρό παράσταση με αισιόδοξο μήνυμα.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments