Πέμπτη , 21 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / “Μπλόκο ” στην παρανομία στο Τελωνείο Κακαβιάς

“Μπλόκο ” στην παρανομία στο Τελωνείο Κακαβιάς

astynomiko-bloko-se-leoforeio-ton-ktel-apo-tin-kakavia--tesseris-syllipseis-220Από:Γιώργος Γκόντζος

Στα πλαίσια κοινού αστυνομικού-τελωνειακού ελέγχου στον μεθοριακό σταθμό Κακαβιάς εντοπίστηκαν 80 δισκία με τη ναρκωτική ουσία Codeine, τα οποία αλβανός οδηγός αλβανικού λεωφορείου αποπειράθηκε να εισάγει στην Ελλάδα, κατά παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών ουσιών.

 Το τελευταίο εξάμηνο οι τελωνειακοί του Τελωνείου Κακαβιάς εντόπισαν 7 περιπτώσεις παράνομης εισαγωγής κτηνιατρικών και γεωργικών σκευασμάτων, χωρίς άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα από τον Ε.Ο.Φ. και τη Δ/νση Προστασίας Φυτικής παραγωγής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Συνολικά κατασχέθηκαν 63 συσκευασίες παράνομων κτηνιατρικών  σκευασμάτων, όπως Biamycine, Cubolac, Prazinon plus, Intermectin super, Ashiver forte, Coffergamin, Ivermic, Izovac FowlPox, ENROSOLS καθώς και 630 συσκευασίες γεωργικών φαρμάκων όπως METANATE 90SP, FUMIDIL B, MET 90, CARACOL, KARATE Zeon, POLI BEST, PROTEIN EX και ENROOT BIO.

Για τα παραπάνω κατασχεμένα σκευάσματα υποβλήθηκαν μηνυτήριες αναφορές στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ επιβλήθηκαν  τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

 Πρέπει να σημειωθεί ότι η παράνομη εισαγωγή των ανωτέρω σκευασμάτων είχε ως σκοπό τη χορήγησή τους σε ζώα παραγωγής τροφίμων, καθώς και στις γεωργικές καλλιέργειες στην Ελλάδα, γεγονός που θα συνιστούσε σοβαρή απειλή για τη δημόσια υγεία και κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία, αφού τα κατάλοιπα των παράνομων δραστικών ουσιών θα κατέληγαν στο πιάτο του ανυποψίαστου Έλληνα καταναλωτή.

Σε πνεύμα συνεργασίας  και συμπληρωματικότητας το Τελωνείο Κακαβιάς με τις αρμόδιες υπηρεσίες εργάζονται  για την επίτευξη του κοινού στόχου που είναι η προάσπιση της δημόσιας υγείας.

 

 

Δείτε Επίσης

ΠΑΣ – Παναιτωλικός 3-2: Ανάσα με ανατροπή στην ανατροπή

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες για να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments