Παρασκευή , 22 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Πετυχημένη η παρουσία του Δήμου Ιωαννιτών στη διεθνή τουριστική έκθεση του Βερολίνου

Πετυχημένη η παρουσία του Δήμου Ιωαννιτών στη διεθνή τουριστική έκθεση του Βερολίνου

Στην πετυχημένη παρουσία του Δήμου Ιωαννιτών στη διεθνή τουριστική έκθεση ITB 2015 του Βερολίνου, αναφέρθηκαν με σημερινές τους δηλώσεις ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Νίκος Γκόλας και ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Σπύρος Κωνσταντόπουλος.
Και οι δύο τόνισαν την προετοιμασία που είχε προηγηθεί και τις σημαντικές συναντήσεις που έγιναν στο πλαίσιο της έκθεσης, ενώ υπογράμμισαν ότι είναι σημαντικό πως η περιοχή μας αρχίζει να αποκτά αναγνωρισιμότητα.
Όπως τόνισε ο κ. Γκόλας, «η συμμετοχή του Δήμου Ιωαννιτών στην έκθεση του Βερολίνου έρχεται ως συνέχεια των προσπαθειών που καταβάλουμε ως Δημοτική Αρχή για την προβολή και την προώθηση αυτού του εκπληκτικού τουριστικού προϊόντος που έχει η περιοχή μας».
Υποστήριξε ότι «ήταν μια αποστολή που στέφθηκε με επιτυχία» κι αυτό οφείλετε στην προετοιμασία που προηγήθηκε.
Όπως υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος «καταφέραμε να έχουμε σημαντικές συναντήσεις» και εξήρε τη συμβολή του Μητροπολίτη Ιωαννίνων που «βοήθησε με όλες του τις δυνάμεις, χρησιμοποίησε τις επαφές που είχε ζώντας στη Γερμανία και μας άνοιξε πόρτες που από μόνοι μας θα ήταν δύσκολο να τις ανοίξουμε»
OLYMPUS DIGITAL CAMERAΌπως τόνισε ο κ. Γκόλας η παρουσία του Δήμου στην έκθεση του Βερολίνου κατέδειξε ότι αυτό που παίζει ρόλο είναι η συστηματική δουλειά που γίνεται εκ των προτέρων «γιατί για πρώτη φορά πραγματικά νιώσαμε ότι υπήρχαν άνθρωποι που γνώριζαν την περιοχή μας». Ανέφερε δε πως « φάνηκαν τα αποτελέσματα της δουλειάς που είχε προηγηθεί μέσω της ελληνογερμανικής συνέλευσης, προετοιμάζοντας επαφές με επαγγελματίες του κλάδου, που είναι και το πιο σημαντικό»
Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού υποστήριξε πως ο Δήμος Ιωαννιτών συμμετέχει στοχευμένα σε τουριστικές εκθέσεις. «Ως Δήμος οι αποφάσεις συμμετοχής μας σε εκθέσεις είναι πολύ συγκεκριμένες και στοχευμένες. Πηγαίνουμε σε μία έκθεση περίπου ανά δύο χρόνια κι αυτό το κάνουμε μόνο όταν θεωρούμε ότι υπάρχει συγκεκριμένος λόγος κι αφού έχει προηγηθεί συστηματική δουλειά προετοιμασίας», είπε ο κ. Γκόλας.
Αναφερόμενος στη συμμετοχή του κ. Κωνσταντόπουλου στην αποστολή του Δήμου Ιωαννιτών, τόνισε ότι αποτελεί ένα παράδειγμα πως «σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχει αντιπολίτευση- συμπολίτευση παλεύουμε όλοι μαζί για έναν κοινό στόχο και μόνο έτσι έρχονται επιτυχίες».
«Έγινε μια ιδιαίτερη προσπάθεια και από την Περιφέρεια και από το Δήμο, το περίπτερο της Ηπείρου ήταν πολύ οργανωμένο, προσπαθήσαμε όλοι για το καλύτερο σε ότι αφορά το Δήμο μας», τόνισε από την πλευρά του ο Δημοτικός Σύμβουλος, Σπύρος Κωνσταντόπουλος.
Όπως εξήγησε ο κ. Κωνσταντόπουλος, υπήρξαν συναντήσεις με Γερμανούς και Έλληνες παράγοντες του τουρισμού, με γερμανούς επαγγελματίες του κλάδου, με δημοσιογράφους και με το κινέζικο επιμελητήριο.
Μάλιστα σε ότι αφορά τις επαφές με το κινεζικό επιμελητήριο, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Νίκος Γκόλας, έκανε γνωστό πως υπάρχει σε εξέλιξη η προσπάθεια να προγραμματιστούν κάποιες επισκέψεις γνωριμίας στα Γιάννενα και την Ήπειρο.
Ο κ. Σπύρος Κωνσταντόπουλος κατέληξε λέγοντας πως «έγινε μια πολύ καλή προσπάθεια από όλους μας ανεξαιρέτως και αυτό αναδεικνύει μια καλή συνεργασία που υπάρχει. Αναμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα που πιστεύουμε θα είναι θετικά».

Δείτε Επίσης

ΠΑΣ – Παναιτωλικός 3-2: Ανάσα με ανατροπή στην ανατροπή

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες για να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments