Τετάρτη , 17 Απριλίου 2024
Αρχική / Αθλητικά / Πολλαπλά τα οφέλη της κολύμβησης για τα παιδιά

Πολλαπλά τα οφέλη της κολύμβησης για τα παιδιά

6-12-20156-12-2158 Από:Γιώργος Γκόντζος

 

Τα οφέλη της κολύμβησης για τα παιδιά αναδείχθηκαν στην εκδήλωση που οργάνωσε το πρωί της Κυριακής ο Αθλητικός Όμιλος Ποσειδών Ιωαννίνων, με ειδικούς επιστήμονες να καλούνται να απαντήσουν στο ερώτημα «Να πηγαίνει το παιδί κολυμβητήριο και το χειμώνα;».

Η απάντηση ήταν κατηγορηματικά καταφατική, με την παιδίατρο, μετεκπαιδευθείσα στην Παιδοπνευμονολογία –Παιδοαλλεργιολογία Καίτη Δρίμτζια και την Συμβουλευτική Ψυχολόγο, Επιστημονική συνεργάτη του Πανελληνίου Συνδέσμου Σχολών Γονέων Μίνα Μπρούμου να τεκμηριώνουν επιστημονικά τα ευεργετικά οφέλη της συστηματικής κολύμβησης τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική υγεία των παιδιών.

«Η κολύμβηση πρέπει να έχει διάρκεια. Δε μπορεί κανείς να πει ότι επειδή έκανα 50 μπάνια το καλοκαίρι, μπορεί να είμαι δυνατός το χειμώνα. Ισχυρό ανοσοποιητικό δημιουργείται με συνεχή προπόνηση και επαφή με το άθλημα. Ειδικά η ενασχόληση με την κολύμβηση ενισχύει την αντοχή του οργανισμού και έχουμε τις λιγότερες δυνατόν ιώσεις την περίοδο του χειμώνα», τόνισε μεταξύ άλλων η κα. Δρίμτζια.

«Το νερό έχει θεραπευτική ιδιότητα όσον αφορά την ψυχολογική υγεία. Η δημιουργία του ανθρώπου, η σύλληψη και η ανάπτυξή του γίνεται μέσα στο νερό, που δεν είναι άλλο από το αμνιακό υγρό μέσα στη μήτρα. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε το “νους υγιής εν σώματι υγιεί”», ανέφερε από την πλευρά της η κα. Μπρούμου, εστιάζοντας στα κοινωνικά και ψυχολογικά οφέλη της κολύμβησης.

Στην πρωτοβουλία για την οργάνωση της εκδήλωσης«Κολυμβητήριο και το χειμώνα: Αλήθειες και Μύθοι»  αναφέρθηκε από την πλευρά της η πρόεδρος του ΑΟ Ποσειδών Ιωαννίνων Αγνή Δρίμτζια. «Είναι μια εκδήλωση που μας γεννήθηκε βλέποντας και εμείς ως γονείς παιδιών που έχουν χρόνια ενασχόληση με την κολύμβηση, τα οφέλη στη ζωή τους. Την βιωματική αυτή εμπειρία θελήσαμε να την τεκμηριώσουμε και επιστημονικά, έτσι ώστε όλοι οι γονείς να κατανοήσουν  τα οφέλη.

Παράλληλα με την ημερίδα για τους γονείς,  πραγματοποιήθηκε και μια παιδική χριστουγεννιάτικη γιορτή σε διπλανή αίθουσα. Η γιορτή περιελάμβανε αφήγηση χριστουγεννιάτικων παραμυθιών και παραδοσιακά κάλαντα από την ομάδα «Αδράχτι», με τη Μαρία Μαχαίρα στην αφήγηση και τον Αντώνη Καρασταμάτη στη μουσική. Ακολούθησε δημιουργική απασχόληση και χριστουγεννιάτικο εργαστήρι με την ομάδα Funproject να πραγματοποιεί face painting και να κατασκευάζει πινιάτες.

 

Δείτε Επίσης

Ο ΠΑΣ Γιάννινα θριάμβευσε με 5-0 επί του Άρη στο “Κλεάνθης Βικελίδης”

Δικαιολογώντας στο έπακρο το προσωνύμιό του, ως “Άγιαξ της Ηπείρου”, ο ΠΑΣ Γιάννινα θριάμβευσε με ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments