Παρασκευή , 12 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Πρωτοβουλίες για το Γιαννιώτικο Σαλόνι

Πρωτοβουλίες για το Γιαννιώτικο Σαλόνι

«Η Δημοτική Αρχή δηλώνει σαφώς ότι το Γιαννιώτικο Σαλόνι, το Πάρκο Πυρσινέλλα είναι δημοτικό, είναι ιδιοκτησία του Δήμου», επανέλαβε για άλλη μία φορά ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, τοποθετούμενος σε θέματα που τέθηκαν από την αντιπολίτευση για το γνωστό θέμα της εκκρεμοδικίας με το Δημόσιο για την κυριότητα του χώρου

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις ενέργειες για την καθαριότητα και τον ευπρεπισμό του χώρου που ξεκίνησαν και θα συνεχιστούν. Όπως είπε «όταν ένας χώρος είναι κλειστός και δεν είναι «ζωντανός», όταν οι πολίτες δεν ζούνε μέσα σε αυτόν είναι πολύ δύσκολο να τον διαχειριστής. Άρα έχουμε ευθύνη να ξανακάνουμε «ζωντανό» το Γιαννιώτικο Σαλόνι».

γιαννιώτικο

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Προγραμματισμού, Θανάσης Μανταλόβας έκανε γνωστό στο σώμα το περιεχόμενο της νομικής γνωμοδότηση για την αξιοποίηση του Γιαννιώτικου Σαλονιού, που ζήτησε και έλαβε ο Δήμος Ιωαννιτών.

«Η άποψη είναι πως παρ’ ότι δεν υπάρχει τελεσιδικία, μπορούμε να προχωρήσουμε στην αξιοποίηση του Πάρκου Πυρσινέλλα και στην εκμίσθωση του Γιαννιώτικου Σαλονιού. Θα πρέπει να το δρομολογήσουμε έστω και με ένα μικρό ρίσκο», είπε ο κ. Μανταλόβας.

Ας σημειωθεί ότι με απόφαση που έλαβε στη συνέχεια το Δημοτικό Συμβούλιο, θα προχωρήσει τη διαδικασία για τη δημοπράτηση των εγκαταστάσεων αντισφαίρισης εντός του πάρκου.

Η νομική γνωμοδότηση για την εκμίσθωση ακινήτου στη θέση «Γιαννιώτικο Σαλόνι», αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Δεδομένης της διανοιγείσης δίκης, στην περίπτωση που ο Δήμος προβεί σήμερα στην εκμίσθωση του εν λόγω ακινήτου, το αντίδικο Ελληνικό Δημόσιο δύναται να εκδώσει πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής κατά του Δήμου Ιωαννιτών και του μισθωτή, πλην όμως, κατά πιθανολόγηση αγγίζουσα τα όρια της βεβαιότητας, το τυχόν εκδοθησόμενο πρωτόκολλο θα ακυρωθεί δικαστικά, καθότι στην προκειμένη περίπτωση δεν συντρέχουν δύο εκ των απαιτούμενων νομίμων προϋποθέσεων για την έγκυρη έκδοση αυτού, ήτοι: δεν πρόκειται για δημόσιο κτήμα και σε κάθε περίπτωση τούτο δεν ευρίσκεται υπό αδιαμφισβήτητη κατοχή του Ελληνικού Δημοσίου».

Δείτε Επίσης

ΠΑΣ – Παναιτωλικός 3-2: Ανάσα με ανατροπή στην ανατροπή

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες για να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments