Δευτέρα , 25 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Συνάντηση εργασίας για το ΤΕΙ Ηπείρου

Συνάντηση εργασίας για το ΤΕΙ Ηπείρου

v.tsirkasΑπό:Γιώργος Γκόντζος

Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας του βουλευτή Ν. Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Τσίρκα, και του Προέδρου του ΤΕΙ Ηπείρου, κ. Ευριπίδη Γλαβά, και του Αναπληρωτή Προέδρου, κ. Αναστάσιου Τσίνα, με την Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας,  Έρευνας και Θρησκευμάτων κα. Σία Αναγνωστοπούλου.

Τα μέλη της Διοίκησης του ΤΕΙ Ηπείρου είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν την κ. Αναπληρώτρια Υπουργό για την ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου που διεξάγεται στο Ίδρυμα, την πρωτότυπη ερευνητική δραστηριότητα των μελών του,  την επιστημονική του συμβολή και τη λειτουργική του διασύνδεση με τον παραγωγικό ιστό και το οικονομικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι της Ηπείρου, τις σημαντικές διεθνείς διακρίσεις που επιτυγχάνουν τα Τμήματά του, καθώς και τις προοπτικές του για το μέλλον, ενώ ζήτησαν τη συνδρομή του Υπουργείου Παιδείας για την επίλυση επίκαιρων ζητημάτων που άπτονται της λειτουργίας του.Ιδιαίτερο αντικείμενο συζήτησης απετέλεσε η πρόταση του ΤΕΙ Ηπείρου για τη θεσμοθέτηση του «Πρότυπου Αγροτοδιατροφικού Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου (Π.Α.ΤΕ.Π.Η.)» στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Ηπείρου στους Κωστακιούς Άρτας, ώστε να αποτελέσει έναν πυρήνα ολοκληρωμένων ερευνητικών, επιστημονικών, πρότυπων παραγωγικών και εκπαιδευτικών δομών που θα ανταποκριθούν άμεσα στην ανάγκη ενίσχυσης του αγροδιατροφικού κλάδου, του κατεξοχήν αναπτυξιακού μοχλού της περιοχής της Δ. Ελλάδας.

Ο βουλευτής Ν. Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Τσίρκας, επισήμανε τη σημαντική υπεραξία που έχει κατορθώσει να παράξει το ΤΕΙ Ηπείρου τα τελευταία χρόνια, καθώς τα Τμήματα του διακρίνονται για το επιστημονικό και ακαδημαϊκό τους έργο και είναι ευθέως διασυνδεδεμένα με την παραγωγική βάση, το περιβάλλον, τις επιχειρήσεις, τις κοινωνικές δομές, τον πολιτισμό και την παράδοση. Για τους λόγους αυτούς απολαμβάνουν της ευρείας αποδοχής και στήριξης από την τοπική κοινωνία στη διεκδίκηση διαρκούς αναβάθμισης των δομών του Ιδρύματος. Τόνισε, επίσης,  ότι η θεσμοθέτηση του «Πρότυπου Αγροτοδιατροφικού Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου (Π.Α.ΤΕ.Π.Η.)», θα δώσει μεγάλη πνοή στο Ίδρυμα και στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας.

Η κα. Αναπληρώτρια Υπουργός τόνισε ότι είναι πολύ ελπιδοφόρο για τη χώρα να διακρίνονται και να καινοτομούν ακαδημαϊκά Ιδρύματα, ιδίως της περιφέρειας, τα οποία στο πλαίσιο του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία θα έχουν τη δυνατότητα να αναδείξουν τα πλεονεκτήματα και τη δυναμική τους, ενώ τόνισε ότι το Υπουργείο Παιδείας θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια αναβάθμισης των δομών, του ρόλου και των υπηρεσιών που προσφέρου

Δείτε Επίσης

ΠΑΣ – Παναιτωλικός 3-2: Ανάσα με ανατροπή στην ανατροπή

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες για να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments