Κυριακή , 14 Απριλίου 2024
Αρχική / Εκδηλώσεις Ιωάννινα / «Χρηστοβασίλεια 2017»: Αφιερωμένες οι εκδηλώσεις στον  αείμνηστο γιατρό – συγγραφέα Αναστάσιο Παπαγγέλλη

«Χρηστοβασίλεια 2017»: Αφιερωμένες οι εκδηλώσεις στον  αείμνηστο γιατρό – συγγραφέα Αναστάσιο Παπαγγέλλη

DSC06628Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Στη μνήμη του γιατρού-συγγραφέα Αναστάσιου Παπαγγέλη από τα Κούρεντα,  ήταν αφιερωμένες οι φετινές εκδηλώσεις «Χρηστοβασίλεια 2017» που πραγματοποιήθηκαν  το βράδυ της Πέμπτης  στο Μικρό Σουλόπουλο, παρουσία της συζύγου, των παιδιών και εγγονών του που συγκινησιακά φορτισμένοι παρέλαβαν τις τιμητικές πλακέτες από το Δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων Καλαμά, Κων/νο Στεργίου.

Τα «Χρηστοβασίλεια» οργανώνονται κάθε χρόνο στην γενέτειρα του Χρηστοβασίλη, το Σουλόπουλο (Σούλι Χρηστοβασίλη),  από το Δήμο Ζίτσας, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Αδελφοτήτων Καλαμά Ιωαννίνων, την Τοπική Κοινότητα Σουλόπουλου και την Αδελφότητα Αποδήμων Σουλόπουλου, στη μνήμη του λογοτέχνη, δημοσιογράφου και πολιτικού  Χρήστου Χρηστοβασίλη και περιλαμβάνουν τη βράβευση ενός δημότη που έχει διακριθεί  στον τομέα των γραμμάτων, του πολιτισμού και της κοινωνικής προσφοράς.

«Τιμούμε απόψε έστω και μετά θάνατον, τη μνήμη ενός εκλεκτού άνδρα που υπηρέτησε ακούραστα τον άνθρωπο, την επιστήμη, τον λόγο και την τέχνη. Μακάρι, να μιμηθούν το παράδειγμά του και άλλοι και να φανούν αντάξιοι  της Ηπειρωτικής ανθρωπιάς και λεβεντιάς. Γιατί  ο τόπος μας και όλοι εμείς τους έχουμε πραγματικά μεγάλη ανάγκη», ανέφερε ανοίγοντας τις εκδηλώσεις η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού & Παιδείας  Γιαννούλα Γεωργούλη. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Ζίτσας, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σουλόπουλου, και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων Καλαμά.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του Χρήστου Χρηστοβασίλη και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στην προτομή του από το Δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο, τη Δημοτική Σύμβουλο της «Αυτοδιοικητικής Ενότητας» Ιωάννα Καλογήρου, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Σουλόπουλου, Ιωάννη Αυγέρη, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων Καλαμά, Κων/νο Στεργίου και εκ μέρους  της Αδελφότητας Αποδήμων Σουλόπουλου, ο Κων/νος Σπανός.

Στη ζωή και το έργο του γιατρού-συγγραφέα Αναστάσιου Παπαγγέλη αναφέρθηκαν ο γιατρός- Δ/ντης του Κ.Υ. Βουτσαρά Δημήτριος Δράκος, ο λογοτέχνης, ποιητής και λαογράφος Γεώργιος Σιμιτζής και ο συντοπίτης και φίλος του αείμνηστου γιατρού, Αντώνης Νούσιας. «Είναι μεγάλη μου τιμή να υπηρετώ το Κ.Υ. που φέρει το όνομά του» ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο κ. Δράκος και πρόσθεσε «ο γιατρός Αναστάσιος Παπαγγέλης αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για τις επόμενες γενιές των γιατρών. Ελπίζω να φανώ αντάξιός του και να μη διαψεύσω τις προσδοκίες σας».  

Η βραδιά έκλεισε  με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι,  Πρόεδροι-Εκπρόσωποι  Τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων  κάτοικοι και δημότες.

 

 

Δείτε Επίσης

Σκιοθέατρο του Αγάπιου Αγαπίου από τα Σωματεία του Εργατικού Κέντρου, τον Σύλλογο Γυναικών και τον Εμπορικό Σύλλογο Ιωαννίνων

Τα Σωματεία του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων με το Σύλλογο Γυναικών Ιωαννίνων και τον Εμπορικό Σύλλογο ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments