Πέμπτη , 21 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Ψάχνουν τον Βασίλη Παλαιοκώστα στα Γιάννενα και Ηγουμενίτσα

Ψάχνουν τον Βασίλη Παλαιοκώστα στα Γιάννενα και Ηγουμενίτσα

Ειδικό κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής βρίσκεται στα Ιωάννινα και έχει επικεντρωθεί στην αναζήτηση στοιχείων για να βρεθεί ο 22χρονος φοιτητής Βαγγέλης Γιακουμάκης.

Την ίδια ώρα, αστυνομικοί αναζητούν στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου τον Βασίλη Παλαιοκώστα, τον διαβόητο δραπέτη που αναζητείται από το 2009, όταν δραπέτευσε με ελικόπτερο –για δεύτερη φορά- μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Κλιμάκιο της ειδικής ομάδας βρίσκεται εδώ και μέρες στα Γιάννινα και κάνει έρευνες σε ορεινές περιοχές βόρεια της πόλης των Ιωαννίνων, μετά τις πληροφορίες για την παρουσία του Παλαιοκώστα στην περιοχή. Οι πληροφορίες της Αντιτρομοκρατικής ανέφεραν ότι ο Παλαιοκώστας είχε βρει καταφύγιο στην περιοχή, βοηθούμενος από ομάδα ατόμων που κινούνται τόσο στον ποινικό όσο και στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Πληροφορία που δεν επιβεβαιώθηκε, αναφέρει ότι εντοπίστηκε το κρησφύγετο του Παλαιοκώστα, αλλά ο κακοποιός ήταν άφαντος.

Ανάμεσα στα αναπάντητα ερωτήματα για τα οποία οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής αναζητούν απαντήσεις είναι και το γιατί ο Παλαιοκώστας αποφάσισε ξαφνικά να φύγει από το καταφύγιό του και να αναζητήσει νέο.

palaiokwstasΠότε δραπέτευσε από τον Κορυδαλλό

Τον Φεβρουάριο του 2009, για δεύτερη φορά, μετά το 2006, ο Παλαιοκώστας απέδρασε από τις φυλακές Κορυδαλλού με ελικόπτερο.

Από το καλοκαίρι του 2010 στο ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του διαβόητου δραπέτη μπήκε και η Αντιτρομοκρατική, καθώς ο Παλαιοκώστας καταζητείται για το πακέτο βόμβα που είχε σταλεί στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και συγκεκριμένα στο γραφείο του τότε υπουργού, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με αποτέλεσμα από την έκρηξη να σκοτωθεί ο υπασπιστής του, ο 52χρονος Γιώργος Βασιλάκης.

Στις τάξεις της Αντιτρομοκρατικής έχει δημιουργηθεί ειδική ομάδα που ασχολείται μόνο με τις έρευνες για τη σύλληψη του 49χρονου καταζητούμενου και τον τελευταίο καιρό, υπήρχε πληροφορία για παρουσία του Παλαιοκώστα στα Ιωάννινα.

Πάντως, υπάρχουν αναφορές πως ίσως να αναγκάστηκε να φύγει από τα Γιάννινα εξαιτίας της έντονης αστυνομικής παρουσίας στην περιοχή και πιθανολογείται ότι κατάφερε να κρυφτεί στην Ηγουμενίτσα.

Δείτε Επίσης

ΠΑΣ – Παναιτωλικός 3-2: Ανάσα με ανατροπή στην ανατροπή

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες για να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments