Τετάρτη , 10 Αυγούστου 2022
Αρχική / ΥΓΕΙΑ / Η ΔΕΙΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΟΓΔΟΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΔΕΙΓΜΑΤΩΝ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Η ΔΕΙΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΟΓΔΟΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΔΕΙΓΜΑΤΩΝ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι αναλύσεις της έβδομης και όγδοης σειράς δειγμάτων ακαθάρτων υδάτων στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.Τα αποτελέσματα των αναλύσεων της έβδομης σειράς έδειξαν θετικό σήμα στην περιοχή του Κατσικά. Στις αναλύσεις της όγδοης σειράς δειγμάτων το σήμα αυτό δεν επανεντοπίστηκε. Η όγδοη ανάλυση έδειξε θετικά σήματα στο 40% των σημείων δειγματοληψίας. Συγκεκριμένα, θετικό σήμα ανιχνεύτηκε στη Βιομηχανική Περιοχή, στη δομή προσφύγων της Αγίας Ελένης, και στο σημείο απορροής στη συμβολή των οδών Νικοπόλεως & Παπαναστασίου. Επίσης ανιχνεύτηκε θετικό σήμα στην περιοχή των Σεισμοπλήκτων (όπου απορρέει και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο) και στην είσοδο των εγκαταστάσεων του Βιολογικού Καθαρισμού (σε μεγαλύτερη εγγύτητα με την Βιομηχανική Περιοχή και τη δομή προσφύγων της Αγίας Ελένης).  

Λόγω της καθημερινής εμφάνισης μεγάλου αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊού, τα Εργαστήρια Υγιεινής & Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΙ έχουν αυξήσει την συχνότητα των ελέγχων στα ακάθαρτα ύδατα της πόλης η οποία πλέον διεξάγεται σε εβδομαδιαία βάση.

Δείτε Επίσης

Έκκληση για τήρηση των μέτρων και επίσπευση των εμβολιασμών από τον Δήμαρχο Ιωαννίνων

Σε τριψήφιο αριθμό ανέρχονται και πάλι τα ενεργά κρούσματα στο Δήμο Ιωαννιτών σύμφωνα με την ...