Τρίτη , 17 Μαΐου 2022
Επικαιρότητα
Αρχική / ΥΓΕΙΑ / Δειγματοληψίες από τις Κινητές Ομάδες Ιωαννίνων – Κακαβιάς του ΕΟΔΥ

Δειγματοληψίες από τις Κινητές Ομάδες Ιωαννίνων – Κακαβιάς του ΕΟΔΥ

Η Περιφέρεια Ηπείρου, σε συνεργασία με τις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ και την 6η ΥΠΕ, έχει διοργανώσει τις παρακάτω δειγματοληψίες ταχείας ανίχνευσης (rapid test) την τρέχουσα εβδομάδα (1 -5 Μαρτίου):

ΔΕΥΤΕΡΑ

  • Επιχειρήσεις Βιπε Βranda ΑΕ, Dream Store, Αφοι Μπότσιου, Beneto ΑΕ και Σκάρας
  • Οικοτροφείο Ντουραχάνη

ΤΡΙΤΗ

  • Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Ειδικό Επαγγελματικό Εργαστήριο στα Καρδαμίτσια
  • Ε.ΝΕ.ΓΥΛ. Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο στα Σεισμόπληκτα
  • ΣΑΠ Δημοτικό – Νηπιαγωγείο Νεοκαισάρεια
  • ΕΚΑΒ

ΤΕΤΑΡΤΗ

  • Οικοτροφείο Νόστος
  • Ανοιχτή δράση στην Κόνιτσα
  • Ανοιχτή δράση σε οικισμούς Ρομά

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

  • Δειγματοληψία στο εργοτάξιο του Δήμου σε προσωπικό και καθαρίστριες του Δήμου

Σταθερά σημεία ελέγχων υπάρχουν και στα δύο νοσοκομεία της πόλης των Ιωαννίνων. Συνοδοί, ασθενείς και εργαζόμενοι των νοσοκομείων ελέγχονται σε τρία σταθερά σημεία σε κάθε νοσοκομείο.

Καθημερινά (συμπεριλαμβανομένου του Σαββατοκύριακου) διενεργούνται δωρεάν rapid test από 8.30 π.μ. έως 3.00 μ.μ. για το κοινό στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», και ειδικότερα στην εξωτερική του πύλη.

Παράλληλα, συνεχίζονται σε καθημερινή βάση οι έλεγχοι των εισερχομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των δράσεων για τους δειγματοληπτικούς ελέγχους που πραγματοποιούν οι 15 Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και οι 5 ΚΟΜΥ του συνοριακού σταθμού στην Κακαβιά, προκύπτει ότι έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από χίλιες αποστολές (1.081) και έχουν διενεργήσει περισσότερους από 87.000 ελέγχους κατά το χρονικό διάστημα από 01.09.2021 έως και σήμερα.

Συγκεκριμένα, οι δράσεις αφορούν τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων της περιοχής μας, ειδικά σχολεία, οικοτροφεία, δομές χρονίως πασχόντων κ.ά., ενώ πέραν των ιχνηλατήσεων, δειγματοληψιών πολιτών σε νοσοκομεία κι εργοστάσια και των μαζικών δειγματοληψιών, καθημερινή είναι και η παρουσία των κλιμακίων στο Τελωνείο της Κακαβιάς, διενεργώντας ελέγχους σε όλους όσους εισέρχονται στη χώρα.

Οι δομές της περιοχής μας ελέγχονται με συνέπεια και υπευθυνότητα, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα σχετικά με τη συχνότητα επανελέγχων εργαζομένων και ωφελούμενων.

Καθημερινά (συμπεριλαμβανομένου του Σαββατοκύριακου), λειτουργεί σταθερό σημείο, με δειγματοληψία ανοικτή για το κοινό, ώστε άμεσα να ελέγχεται όποιος πολίτης το επιθυμεί.

Οι ΚΟΜΥ πραγματοποιούν ανοικτές δειγματοληψίες για το κοινό με τακτικά drive through test και δράσεις σε πλατείες, κοινοτικά καταστήματα και αγροτικά ιατρεία, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη να εξεταστεί δωρεάν. Ενδεικτικά αναφέρονται οι δράσεις στους Δήμους Λογγάδων, Καλπακίου, Μετσόβου, Ματσουκίου, Παρακαλάμου, Τζουμέρκων, Δωδώνης κ.α.

Επίσης, οι ΚOΜΥ Ιωαννίνων – Κακαβιάς ελέγχουν καθημερινά -με δύο βάρδιες- τον συνοριακό σταθμό Κακαβιάς.

Εξίσου καθοριστική είναι η συμβολή των ΚΟΜΥ στον εμβολιασμό πολιτών που διαμένουν ή εργάζονται σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, κέντρα κοινωνικής πρόνοιας, κέντρα διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας και κέντρα αποκατάστασης, τόσο στην πόλη μας, όσο και την υπόλοιπη Ήπειρο και σε νησιά του Ιονίου. Συγκεκριμένα, έχουν συμβάλει στον εμβολιασμό ιδρυμάτων σε Πρέβεζα, Άρτα, Ηγουμενίτσα, Λευκάδα και Κεφαλλονιά.

Οι ΚΟΜΥ Ιωαννίνων επιχειρούν ακούραστα και ασταμάτητα τόσο για τον περιορισμό της διασποράς του Covid-19, όσο και για τους εμβολιασμούς των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Δείτε Επίσης

Έκκληση για τήρηση των μέτρων και επίσπευση των εμβολιασμών από τον Δήμαρχο Ιωαννίνων

Σε τριψήφιο αριθμό ανέρχονται και πάλι τα ενεργά κρούσματα στο Δήμο Ιωαννιτών σύμφωνα με την ...