Πέμπτη , 30 Ιουνίου 2022
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Oλοκληρώθηκε η έκθεση παιδικού βιβλίου που διοργάνωσε το Τμήμα Βιβλιοθήκης και Κέντρο Πληροφόρησης του ΤΕΙ Ηπείρου

Oλοκληρώθηκε η έκθεση παιδικού βιβλίου που διοργάνωσε το Τμήμα Βιβλιοθήκης και Κέντρο Πληροφόρησης του ΤΕΙ Ηπείρου

 

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])– Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκθεση παιδικού βιβλίου που διοργάνωσε το Τμήμα Βιβλιοθήκης και Κέντρο Πληροφόρησης του ΤΕΙ Ηπείρου στο campus Κωστακιών από τη Δευτέρα 26 Μαρτίου  έως και την Παρασκευή 30 Μαρτίου .

Πλήθος μαθητών και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί τους από τα σχολεία της Άρτας, επισκέφθηκαν την έκθεση και ξεναγήθηκαν στους χώρους της Βιβλιοθήκης, όπου ενημερώθηκαν από το προσωπικό για όλες τις δράσεις που υλοποιούνται.

Το ΤΕΙ Ηπείρου ευχαριστεί θερμά τους εκπαιδευτικούς και τους μικρούς μας φίλους, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ιδρύματος.

Η Κεντρική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος στεγάζεται σε χώρο 2000 τ.μ. διαθέτοντας στους χρήστες της 120 θέσεις ανάγνωσης, χώρο βιβλιοστασίου 600 τ.μ. με χωρητικότητα 60.000 τίτλων βιβλίων, 25 θέσεις Η/Υ για τους χρήστες, ειδική αίθουσα εκπαιδευτικών σεμιναρίων ή εκδηλώσεων, γραφεία προσωπικού και ειδική ράμπα και ασανσέρ για πρόσβαση των Α.Μ.Ε.Α.

Η συλλογή της αποτελείται από 24.000 περίπου τίτλους βιβλίων, 65 τίτλους περιοδικών (21 ελληνικούς και 44 ξενόγλωσσους), πολυποίκιλο οπτικοακουστικό υλικό, πτυχιακές εργασίες, σεμινάρια, κ.λ.π. Το υλικό της βιβλιοθήκης είναι γραμμένο κυρίως στην ελληνική και αγγλική, ενώ υπάρχει σε περιορισμένο αριθμό και σε άλλες γλώσσες όπως γαλλική και γερμανική. Η Κεντρική Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με το προσωπικό και τα εποπτεύοντα όργανα των περιφερειακών βιβλιοθηκών συντονίζει τη λειτουργία της βιβλιοθήκης του ΤΕΙ Ηπείρου και παρέχει υπηρεσίες στην εκπαιδευτική και σπουδαστική κοινότητα του Ιδρύματος.

Επιπλέον, και στα πλαίσια της εξωστρέφειας του Ιδρύματος και της θετικής διάδρασής του με την τοπική κοινωνία, η Βιβλιοθήκη άνοιξε τις πύλες της στο κοινό, διευρύνοντας τη δυνατότητα ανάγνωσης και δανεισμού καθώς και χρηστικών εκπαιδευτικών επισκέψεων για τα σχολεία της περιοχής.

Το ωράριο λειτουργίας της είναι καθημερινά από 08:00-19:00, πλην των αργιών, ενώ κατά την περίοδο των εορτών προσαρμόζεται ανάλογα. Για δανεισμό και άλλες σχετικές πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο: 26810 50452.

 

 

Δείτε Επίσης

Πανηγυρίζει το παρεκκλήσι των Αγίων Αναργύρων, στην Ακρόπολη του Ιτς καλέ

Στη μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού που τιμά η Εκκλησία μας την 1η ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments