Κυριακή , 12 Νοεμβρίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ / Ο ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΙΜΟΔΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Ο ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΙΜΟΔΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου και ώρα 5:30 μ.μ. ο Μορφωτικός Πολιτιστικός  Αιμοδοτικός Σύλλογος Κουτσελιού πραγματοποιεί εθελοντική αιμοδοσία στο Πνευματικό Κέντρο της Τ.Κ. Κουτσελιού. Καλούνται οι κάτοικοι της κοινότητας να προσφέρουν πέντε λεπτά από τον χρόνο τους, δίνοντας το πολύτιμο αγαθό για τον συνάνθρωπό τους, χαρίζοντάς του τη ζωή από το δικό τους αίμα.

Έτσι, το σύνθημα «ΔΩΣΤΕ ΑIΜΑ-ΣΩΣΤΕ ΖΩΕΣ» είναι το πιο μεγάλο. Πιο αληθινό σύνθημα δεν υπάρχει.

Κάθε φορά που δίνουμε αίμα για κάποιον άγνωστο συνάνθρωπο που μας έχει ανάγκη, σε κάποιο παιδί που υποφέρει ή σε κάποιο από τα πολυμεταγγιζόμενα  άτομα, θα νιώθουμε  περισσότερο ότι είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Ο εθελοντής αιμοδότης  είναι ο πλέον ενεργός πολίτης και η προσφορά του αίματός του αποτελεί κατά κάποιο τρόπο «σωματοποίηση» της αγάπης, είναι η προσφορά ενός κομματιού  από το ίδιο μας το σώμα. Και επειδή έχει την έννοια όχι του απλώς να δίνει κάποιος που έχει τις δυνατότητες σε κάποιον αδύναμο ή κάποιος υγιής σε κάποιον λιγότερο υγιή, είναι κυρίως και πάνω απ’ όλα έκφραση φιλαλληλίας και φιλανθρωπίας. Στη 15η Αμφικτυονία του Σ.Ε.Α. στον Βόλο, στην εισήγησή του, αναρωτήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος, κ.κ. Ιγνάντιος: «Υπάρχει περιεκτικότερη  έκφραση  της αγάπης από το να ζει κανείς  στον κόσμο μιμούμενος  τη θεϊκή αγάπη, τον Χριστό στη θυσία, την προσφορά του; Ο Χριστός έδωσε το αίμα του, θυσίασε τη ζωή του από αγάπη για τον άνθρωπο». Ο κάθε άνθρωπος που προσφέρει μια φιάλη αίμα από το σώμα του εκχωρεί από αγάπη ένα μέρος της ζωής του, της ψυχής του. Μπορεί και πρέπει η χώρα μας να αποκτήσει αυτάρκεια αίματος. Μπορεί ο κάθε πολυμεταγγιζόμενος συνάνθρωπος  μας  να ξαναπεί: «Αύριο θα έχω να μεταγγισθώ;», πράγμα που σημαίνει: «Άραγε  θα συνεχίσω μαζί σας το ταξίδι της ζωής;». Και ας  μη ξεχνάμε ποτέ  τα λόγια του Έρνεστ Χέμινγουέι: «Όταν ακούς την καμπάνα να χτυπά, μη ρωτάς για ποιον να χτυπάει. Χτυπάει για σένα!»

Ένεκα της πανδημίας είναι επιτακτική η ανάγκη να προσέλθουν οι αιμοδότες για να προσφέρουν αίμα.

Δείτε Επίσης

Γ.Παππάς -Εγρήγορση , όχι πανικός. Δέκα σημεία που αφορούν την ΟΜΙΚΡΟΝ

  Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Σημαντικά επιστημονικά ιατρικά στοιχεία που αφορούν την νέα μετάλλαξη ΟΜΙΚΡΟΝ, απαντήσεις  ...