Σάββατο , 18 Μαΐου 2024
Αρχική / ΥΓΕΙΑ / Ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων καταγγέλλει σοβαρές παραλείψεις στη στήριξη του ΕΣΥ

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων καταγγέλλει σοβαρές παραλείψεις στη στήριξη του ΕΣΥ

Σε ανακοίνωσή του σχετικά με τη σωστή και διαφανή ή μη συλλογή των δεδομένων της πανδημίας, καθώς και την κατάσταση στα νοσοκομεία και τις δομές στην περιοχή των Ιωαννίνων, ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων τονίζει τα εξής:

«Η ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ , Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Βρισκόμαστε στην παράταση για τέταρτη εβδομάδα των περιοριστικών μέτρων (lockdown), το ΕΣΥ εξακολουθεί να πιέζεται ασφυκτικά και στα τραγικά νούμερα των διασωληνωμένων ασθενών και των ανθρώπινων απωλειών προστίθεται και η αδιαφάνεια στη σωστή συλλογή των επιδημιολογικών δεδομένων.

Στο φόντο της εισαγγελικής έρευνας για τα πιθανά «διπλά» βιβλία του ΕΟΔΥ, στα Γιάννενα και όχι μόνο βεβαίως, συνεχίζει να επικρατεί πλήρης αδιαφάνεια σε σχέση με τα δεδομένα του επιδημικού κύματος.

Τι ακριβώς γίνεται με τα κρούσματα στρατιωτών στο Πέραμα; Παρακολουθούμε και ενημερωνόμαστε για την εξέλιξη και επιφυλασσόμαστε για τον αναγκαίο κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Τι γίνεται στον Κατσικά; Που βρισκόμαστε με την ιχνηλάτηση, ποιά είναι η διαχείρισή τους;

Τι γίνεται με τα κρούσματα στα Γιάννενα και στην Ήπειρο, πόσα test γίνονται στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα;

Τι γίνεται με την κάλυψη σε κρεβάτια ΜΕΛ και ΜΕΘ στα Γιάννενα και στην Ήπειρο, τι γίνεται με την υπόλοιπη λειτουργία -για τα άλλα νοσήματα- στα Νοσοκομεία;

Για όλα τα παραπάνω δεν υπάρχει θεσμική ενημέρωση, ανά περιοχή, παρά μόνο «πληροφορίες» .

Το σίγουρο πάντως είναι ότι είναι ουσιαστικά άγνωστο το μοντέλο επιδημιολογικού ελέγχου και διαχείρισης.

Ποιός π.χ. θα ασχοληθεί με την επισήμανση του εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για αυξημένο φορτίο του ιού στα λύματα της ΒΙΠΕ ;

Και όλα τα παραπάνω στο φόντο μιας απίστευτης αλαζονείας με πρωτεργάτη τον κ. Μητσοτάκη και ενός αυταρχισμού, που βαίνει κλιμακούμενος και στα Γιάννενα με ιδιαίτερη ένταση, ενώ προχωράει η κοινωνική ισοπέδωση.

Αν ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πιστεύουν ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν την κοινωνική πραγματικότητα με ταπρόσθετα χρήματα της λίστας Πέτσα στα μεγάλα ΜΜΕ είναι βαθιά γελασμένοι.

Αν προχωρήσουν στο περίφημο σχέδιο Πισσαρίδη, καταστρέφοντας την κοινωνική ασφάλιση και αυξάνοντας δραματικά τις τεράστιες ανισότητες, καταδικάζοντας την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία στην ανεργία και στην υποαπασχόληση, χωρίς κοινωνικές αντιστάσεις και εναλλακτικές προτάσεις, είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Αν νομίζουν ότι με τον αυταρχισμό και την στοχοποίηση συνδικαλιστών  ή ακόμη και με την ευννοικρατία υπέρ των «δικών μας παιδιών», όπως γίνεται στα Νοσοκομεία, θα εμπεδώσουν κλίμα φόβου και ανασφάλειας,  πλανώνται.

Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της ΝΔ, που διαχειρίζονται με απαράδεκτο τρόπο το δεύτερο κύμα της πανδημίας, είναι απολύτως υπεύθυνοι.

Είναι υπεύθυνοι για τις εγκληματικές τους παραλείψεις στη στήριξη του ΕΣΥ.

Είναι υπεύθυνοι για την διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων και την ζούγκλα που δημιουργούν, ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα.

Είναι υπεύθυνοι για την κοινωνική αποσύνθεση, που είναι ήδη παρούσα, λόγω της οικονομικής τους πολιτικής που εκτοξεύει την ανεργία και διαλύει την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Η αδιαφάνεια, η αλαζονεία και ο αυταρχισμός βλάπτουν σοβαρά την κοινωνία.»

Δείτε Επίσης

Εθελοντική αιμοδοσία στο Δικαστικό Μέγαρο από πολλαπλούς φορείς των Ιωαννίνων

Το Περιφερειακό Τμήμα Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού μαζί με την εθελοντική ομάδα Paguristas, την ...