Παρασκευή , 12 Απριλίου 2024
Αρχική / ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ / Περιβαλλοντική δράση καθαρισμού από το Περιφερειακό Τμήμα Ιωαννίνων του Ε.Ε.Σ.

Περιβαλλοντική δράση καθαρισμού από το Περιφερειακό Τμήμα Ιωαννίνων του Ε.Ε.Σ.

Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021 το Περιφερειακό Τμήμα Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού πραγματοποίησε την πρώτη περιβαλλοντική δράση της χρονιάς.

Ειδικότερα, 19 εθελοντές και των τριών Σωμάτων, οι οποίοι κινητοποιήθηκαν με μεγάλη προθυμία, καθάρισαν τα σκουπίδια από τον ποδηλατόδρομο της Λεωφόρου Γεννηματά -τον οποίο χρησιμοποιούν καθημερινά δεκάδες πολίτες για τρέξιμο και ποδηλασία- και από την παραλίμνια περιοχή του Μάτσικα, με σκοπό την προστασία της Λίμνης Παμβώτιδας.

Η ποσότητα των σκουπιδιών που συγκεντρώθηκε ήταν τελικά μεγαλύτερη από την αναμενόμενη (περίπου 500 λίτρα). Αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τακτικά πρέπει να διοργανώνονται αντίστοιχες δράσεις, κυρίως όμως ότι πρέπει να γίνει κοινή συνείδηση ο σεβασμός και η φροντίδα προς το περιβάλλον.

Το Περιφερειακό Τμήμα Ιωαννίνων του Ε.Ε.Σ. θα συνεχίσει αντίστοιχες περιβαλλοντικές δράσεις, στοχεύοντας και στην ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου.

Σε όλη τη διάρκεια της δράσης, οι εθελοντές κινούνταν σε μικρές ομάδες για την αποφυγή συγχρωτισμού και τηρούνταν όλα τα μέτρα προστασίας.

Δείτε Επίσης

Δράση ενημέρωσης των πολιτών των Ιωαννίνων σε θέματα δασικών πυρκαγιών

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Νομού Ιωαννίνων, το Π.Τ. Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και το ΔΙΕΚ ...