Σάββατο , 11 Νοεμβρίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Διεθνή Νέα / «Ο Τσίπρας έσκαψε το λάκκο του και η Μέρκελ δεν μπορεί να τον σώσει»

«Ο Τσίπρας έσκαψε το λάκκο του και η Μέρκελ δεν μπορεί να τον σώσει»

Τι αναφέρει ο αρθρογράφος της Wall Street Journal, Σάιμον Νίξον για τις εξελίξεις επί του ελληνικού ζητήματος

tsipras-merkel2

Ο αρθρογράφος της Wall Street Journal, Σάιμον Νίξον, βάζει για άλλη μια φορά στο στόχαστρό του την ελληνικό ζήτημα, και αναφέρει πως η μοίρα της Ελλάδας είναι πλέον στα δικά της χέρια και όχι στου Βερολίνου, όπως πίστευε η ελληνική κυβέρνηση.

Μάλιστα, σημειώνει πως ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της ελληνικής κυβέρνησης, από την ανάληψη των καθηκόντων της τον Ιανουάριο, ήταν να νομίζει πως η τύχη της οριζόταν από τα γερμανικά χέρια. «Κατά τους δύο πρώτους μήνες, αρνήθηκε να ασχοληθεί με την τρόικα. Ενδιαφέρθηκε μόνο αφότου μετονομάστηκε σε ‘θεσμοί’ και τώρα σε Brussels Group. Ενώ έδειξε απροθυμία να διαπραγματευτεί με την Ευρωομάδα».

Η βασική σκόπευση του Τσίπρα, σύμφωνα με τον Νίξον, ήταν να υπάρξει μια πολιτική συμφωνία με τη Γερμανία. Επί 10 ώρες στο Βερολίνο, η Μέρκελ προσπάθησε να δώσει στον Τσίπρα να καταλάβει πως έκανε λάθος να υπερεκτιμήσει τη δύναμη της Γερμανίας και να υποτιμήσει τη σημασία του σεβασμού στους κανόνες της Ευρωζώνης και τις διαδικασίες που την διέπουν. «Μπορεί ο Τσίπρας να έχει σκάψει για τον εαυτό του έναν λάκκο όταν υποσχέθηκε στους ψηφοφόρους του ότι θα τελειώσει με τα μνημόνια, αλλά η Μέρκελ μπορεί να κάνει ελάχιστα για να τον τραβήξει έξω».

0

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Α.Ιωαννίδου(Εντεταλμένη διδάσκουσα Université Paris II, Panthéon – Assas, και δικηγόρος Παρισίων)-Δυστυχώς οι «υποσχέσεις» του Ισλαμικού κράτους γίνονται πράξη.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— «Για όλους τους εκπαιδευτικούς , συζήτησα και με φίλους, ήταν τεράστιο το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments