Παρασκευή , 22 Μαρτίου 2024
Αρχική / ΥΓΕΙΑ / Δωρεάν Μαστογραφικός Έλεγχος σε ανασφάλιστες γυναίκες στο Δήμο Αρταίων σε συνεργασία με ΚΕΔΕ και Αντικαρκινική Εταιρεία

Δωρεάν Μαστογραφικός Έλεγχος σε ανασφάλιστες γυναίκες στο Δήμο Αρταίων σε συνεργασία με ΚΕΔΕ και Αντικαρκινική Εταιρεία

breast-2-660Από:Γιώργος Γκόντζος–Ο Δήμος Αρταίων, μαζί με άλλους 10 Δήμους από όλη τη χώρα, συμμετέχει ενεργά στην υλοποίηση του πρωτοποριακού προγράμματος προληπτικής ιατρικής, με στόχο την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, το οποίο χρηματοδοτείται από την ΚΕΔΕ και υλοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Στo πλαίσιο αυτής της προσπάθειας η μονάδα μαστογράφου θα επισκεφτεί το Δήμο μας και θα βρίσκεται μπροστά από το  Δημαρχείο Άρτας, στις 15,16 και 17 Δεκεμβρίου 2016. Την συγκεκριμένη δράση στηρίζει και ο Σύλλογος Εθελοντών κατά του Καρκίνου του Μαστού «ΕπιΣτήθιοι Φίλοι». Οι γυναίκες που είναι ανασφάλιστες και επιθυμούν να κλείσουν ραντεβού μπορούν να τηλεφωνούν στο τηλ: 2681362220 (9.00-13.00). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο: Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών, να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες, να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό, να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά). Να σημειωθεί ότι δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο εργαστήριο ιδιωτικά.

Με αφορμή την έναρξη του δεύτερου κύκλου των εξετάσεων ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Στόχος μας είναι, σε μια εποχή που η ύφεση έχει οδηγήσει στην παρακμή, να δώσουμε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τον απαραίτητο για την προστασία της υγείας τους έλεγχο σε γυναίκες που δεν έχουν σήμερα αυτή τη δυνατότητα,  εξαιτίας οικονομικών ή γεωγραφικών περιορισμών. Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού αναλαμβάνει ουσιαστικές πρωτοβουλίες στήριξης των ευπαθών ομάδων πολιτών, αξιοποιούμε με συνεργασίες το μεγάλο δίκτυο δημοτικών κοινωνικών δομών κι απλώνουμε με τον τρόπο αυτό ένα αποτελεσματικό δίκτυ κοινωνικής προστασίας για τους συμπολίτες μας που μας έχουν πραγματική ανάγκη».

Ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης με δηλώσεις του υπογράμμισε: «Η πρόληψη σώζει ζωές, για αυτό το λόγο και με στόχο την προσφορά των καλύτερων κατά το δυνατόν υπηρεσιών προς τους συμπολίτες μας έρχεται η μονάδα μαστογράφου στο Δήμο Αρταίων. Είναι μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ και της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας τις οποίες και ευχαριστούμε. Ο Δήμος Αρταίων δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή την πρωτοβουλία, η οποία έχει έντονα κοινωνικό χαρακτήρα και δίνει την ευκαιρία σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού να πραγματοποιήσουν μια τόσο σημαντική εξέταση. Καλούμε, λοιπόν, όλες τις γυναίκες της περιοχής μας που είναι ανασφάλιστες να κλείσουν ραντεβού και να επισκεφθούν την μονάδα μαστογράφου».

Δείτε Επίσης

Εθελοντική αιμοδοσία στο Δικαστικό Μέγαρο από πολλαπλούς φορείς των Ιωαννίνων

Το Περιφερειακό Τμήμα Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού μαζί με την εθελοντική ομάδα Paguristas, την ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments