Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

images (1)Από:Γιώργος Γκόντζος–Έχουμε τη χαρά να σας ανακοινώσουμε ότι το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας στο διαγωνισμό Ρομποτικής, ο οποίος πραγματοποιήθηκε την  Κυριακή  στο Αρσάκειο Σχολείο των Ιωαννίνων,κατέκτησε το 3ο βραβείο σε επίπεδο Περιφέρειας Ηπείρου. Οι μαθητές της Στ΄ τάξης του σχολείου μας,εκμεταλλευόμενοι το ελεύθερο λογισμικό του ΜΙΤ των Η.Π.Α., παρουσίασαν σε δύο ομάδες, δύο σχέδια εργασίας με αυτοματοποιημένες κινήσεις, το ένα με  την κίνηση των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος και το άλλο με την  κίνηση ενός τεχνητού δορυφόρου γύρω από τον πλανήτη Γη. Οι κατασκευές αυτές έγιναν με πενιχρά οικονομικά μέσα και στηρίχτηκαν περισσότερο στην ευρηματικότητα και τη φαντασία των παιδιών μας. Στο διαγωνισμό αυτόν έλαβαν συνολικά μέρος δώδεκα σχολεία από όλη την Ήπειρο, πολλά εκ των οποίων με πολύ ακριβά υλικά και μηχανισμούς, αλλά οι ομάδες του σχολείου μας μπόρεσαν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και να διακριθούν χάρη στην καλή προετοιμασία και την οργάνωση που διέθεταν. Είναι ιδιαίτερη όμως, τιμή και αναγνώριση για όλους μας, μαθητές, δασκάλους και γονείς, ότι οι μαθητές μας κατέκτησαν επίσης το Βραβείο καλύτερης συνεργασίας, αποδεικνύοντας περίτρανα σε όλους, ότι μέσα από ομαδικό και συνεργατικό πνεύμα, όλοι μας μπορούμε να ξεπεράσουμε την όποια οικονομική στενότητα των υλικών και των οικονομικών πόρων και να διακριθούμε με βάση τη συνεργασία της ομάδας.

Ως Διευθυντής του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας οφείλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές, γονείς  και εκπαιδευτικούς της Στ΄ τάξης, αλλά και να επαινέσω ιδιαίτερα τον δάσκαλο της πληροφορικής κ. Γάτσιο Χρήστο για τη συμβολή του σε αυτό το Project. Τέτοιου είδους διακρίσεις, πέραν της προσωπικής ικανοποίησης που προσφέρουν στους συμμετέχοντες μαθητές,  δημιουργούν κυρίως ένα πλαίσιο καινοτομίας και ευρηματικότητας σε αυτούς, μέσα από μια διαδικασία καλλιέργειας της αποκλίνουσας σκέψης τους, που με τη σειρά του οδηγεί αυτούς σε υψηλότερα νοητικά και πνευματικά επίπεδα εσωτερικής αναζήτησης.

Συμμετείχαν οι μαθητές: Βεζδρεβάνη Ελένη, Βένος Χρήστος, Γιόγιακα Λαμπρινή, Γκοντόρα Δήμητρα, Καλυβιώτη Αικατερίνη, Καρράς Ιωάννης, Κάτσιος Ορέστης, Κόντρα Ρεμπέκα, Λιόντου Μαρία – Ελένη, Μητσινάκη Αθηνά, Ναστούλης Δημήτριος, Νούσια Σπυριδούλα, Τσαρκοβίστας Δημήτριος.

Ο Διευθυντής του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας

Κύλλας Γεώργιος

 

Δείτε Επίσης

Ο τερματοφύλακας Γ.Αλευράς ,θυμάται εικόνες από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στα Γιάννενα και άλλες ιστορίες….

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— “Εγώ  ξεκίνησα να πηγαίνω γήπεδο  το 1953….Ήμουν 7 χρόνων και μια μέρα ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments