Τρίτη , 12 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Μετά από 25 χρόνια το Κορφοβούνι έχει νερό και το καλοκαίρι…

Μετά από 25 χρόνια το Κορφοβούνι έχει νερό και το καλοκαίρι…

eik 2

Μετά από 25 χρόνια το Κορφοβούνι έχει νερό και το καλοκαίρι, χάρις στο νέο έργο ύδρευσης που υλοποίησε ο Δήμος Αρταίων.

 Οι εργασίες του έργου ύδρευσης ολοκληρώθηκαν, επιλύοντας το χρόνιο πρόβλημα των κατοίκων της περιοχής.  

 Μετά από είκοσι πέντε (25) χρόνια αιτημάτων των κατοίκων, η παρούσα Δημοτική Αρχή επίλυσε το χρόνιο πρόβλημα που ταλάνιζε τον οικισμό Έλατο στο Κορφοβούνι Άρτας. Τα καινούρια σπίτια που βρίσκονται χτισμένα στο δρόμο προς τον «Προφήτη Ηλία», για αρκετές δεκαετίες  δεν είχαν νερό τους καλοκαιρινούς μήνες, εξαιτίας της χαμηλής υψομετρικής διαφοράς με τη δεξαμενή του υδραγωγείου. Οι κάτοικοι επί δεκαετίες διαμαρτύρονταν στις εκάστοτε δημοτικές αρχές της Άρτας, αφού το συγκεκριμένο πρόβλημα έπληττε όχι μόνο την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής, αλλά και τις κοινωνικές και οικογενειακές τους σχέσεις, αφού οι κάτοικοι παρέμεναν αποκομμένοι από συγγενείς και φίλους που, εξαιτίας της έλλειψης νερού, δεν επισκέπτονταν τον οικισμό το καλοκαίρι.

Το έργο ύδρευσης «Επεκτάσεις – Βελτιώσεις του δικτύου ύδρευσης Δ.Ε. Βλαχερνών» αφορούσε εργασίες ύδρευσης στους οικισμούς Κορφοβουνίου και Βλαχέρνας. Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 14.391 ευρώ και καλύπτεται εξ ολοκλήρου από πόρους της Δ.Ε.Υ.Α.Α. Οι εργασίες του έργου ύδρευσης ολοκληρώθηκαν, επιλύοντας το χρόνιο πρόβλημα των κατοίκων της περιοχής.

Οι εργασίες που έγιναν, αφορούσαν:

  1. Την κατασκευή νέου δικτύου ύδρευσης στον οικισμό Κορφοβουνίου από τη δεξαμενή και κατά μήκος της τοπικής οδού, έως τη διασταύρωση με τους οικισμούς Δρυώνα και Έλατο Κορφοβουνίου, συνολικού μήκους 1.100 μέτρων. Οι εν λόγω οικισμοί θα υδρεύονται με το νέο δίκτυο ύδρευσης, ενώ η υψηλή ζώνη θα υδρεύεται πλέον ανεξάρτητα. Αναλυτικά, για τον Έλατο Κορφοβουνίου, το έργο περιλαμβάνει την τοποθέτηση καινούριου ανεξάρτητου αγωγού από την κεντρική δεξαμενή του υδραγωγείου στον Άγιο Νικόλαο. Σκοπός τού έργου είναι να παραμείνει το υπάρχων δίκτυο ύδρευσης μέχρι τον «Αη-Βλάση»για την ύδρευση των κατοίκων πάνω στο κέντρο του χωριού, αλλά και να πάρουν επιτέλους νερό και τα σπίτια που είναι στο δρόμο για τον «Προφήτη Ηλία» που αντιμετωπίζουν το χρόνιο πρόβλημα ύδρευσης, ειδικά τούς καλοκαιρινούς μήνες.
  2. Την αντικατάσταση τμήματος του δικτύου ύδρευσης από τη διασταύρωση προς τον οικισμό Δρυώνα κατά μήκος της τοπικής οδού, συνολικού μήκους 170 μέτρων.
  3. Την αντικατάσταση τμήματος του δικτύου ύδρευσης με τις αντίστοιχες παροχές στη Δ.Ε. Βλαχερνών. Το εν λόγω τμήμα διέρχεται μέσα από ιδιοκτησίες και είναι συνολικού μήκους 230 μέτρων.

Ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου, δήλωσε «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που ένα πρόβλημα τόσων χρόνων βρήκε επιτέλους τη λύση του. Το έργο ύδρευσης που υλοποιήσαμε είναι ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας και σπουδαιότητας για τους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας Κορφοβουνίου, αφού επί δεκαετίες διαμαρτύρονταν στις εκάστοτε δημοτικές αρχές και στον εκάστοτε τοπικό πρόεδρο, για μια λύση, μια λύση που τελικά ήρθε μετά από 25 χρόνια. Η υδροδότηση των Τοπικών Κοινοτήτων είναι ένα θέμα, στο οποίο έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα η Δημοτική Αρχή, γιατί η έλλειψη νερού, ιδίως το καλοκαίρι, μπορεί να προκαλέσει τεράστια προβλήματα και στις καλλιέργειες και στα σπίτια των δημοτών μας, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, όπως η συγκεκριμένη, που οι κάτοικοι, κυρίως οι ηλικιωμένοι, παρέμεναν απομονωμένοι το καλοκαίρι από συγγενείς και φίλους λόγω της έλλειψης νερού στην περιοχή τους. Χαίρομαι ιδιαίτερα που δώσαμε λύση σε αυτό το χρόνιο πρόβλημα, αλλά χαίρομαι ακόμη περισσότερο που οι δημότες μας αντιλαμβάνονται όλες τις προσπάθειες που κάνουμε σε όλους τους τομείς για να λύσουμε τα προβλήματά τους και να κάνουμε πιο ποιοτική την καθημερινότητά τους».

Δείτε Επίσης

ΠΑΣ – Παναιτωλικός 3-2: Ανάσα με ανατροπή στην ανατροπή

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες για να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments