Παρασκευή , 10 Νοεμβρίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Εκπαίδευση / Η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων για τις εκλογές των αιρετών

Η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων για τις εκλογές των αιρετών

Σε σχετική με το αποτέλεσμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις εκλογές των αιρετών ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων αναφέρει τα εξής:

«Ακούει κανείς εκεί στο Υπουργείο….

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το αποτέλεσμα της επιβαλλόμενης ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις εκλογές των αιρετών ήταν ένα γερό μάθημα προς το Υπουργείο από τους Εκπαιδευτικούς.

Αποτελεί νίκη για όλους τους εκπαιδευτικούς και το εκπαιδευτικό κίνημα.

Δεν είναι απλά ένα εκπαιδευτικό γεγονός αλλά είναι ένα ευρύτερα πολιτικό γεγονός.

Στην εκπαίδευση ο αυταρχισμός και η θεσμική βία δεν έχουν τόπο.

Στην αντιπαράθεση της 7ης Νοεμβρίου μεταξύ της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ με τον κλάδο των εκπαιδευτικών – αντιπαράθεση που προβλήθηκε ως μείζον εκπαιδευτικό ζήτημα από την Υπουργό Παιδείας – το αποτέλεσμα αποτελεί κόλαφο, ήττα στρατηγικής σημασίας για τις αντιεκπαιδευτικές αντιλήψεις που διακατέχουν την ίδια την Υπουργό και τα στελέχη της εκπαίδευσης.

Πρόκειται για μάθημα παιδαγωγικό.

Οι κυβερνητικοί ντιρεκτίβες και σχεδιασμοί απέτυχαν παταγωδώς.

Η εισαγωγή των νέων τεχνολογιών πρέπει να γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να υπηρετηθεί η εκπαίδευση και η παιδαγωγική και όχι το αντίθετο.

Επειδή και η τηλε-εκπαίδευση εξελίσσεται σε ένα καινούργιο φιάσκο του ΥΠΑΙΘ, θα πρέπει να καταλάβουν όλοι πως δεν νοείται τηλε-εργασία χωρίς η υπηρεσία να παρέχει τα μέσα. Δε νοείται υποχρεωτική τηλε-εκπαίδευση για τους μαθητές και τις μαθήτριες χωρίς να έχει εξασφαλίσει το Υπουργείο τα μέσα και τον εξοπλισμό. γι’ αυτό το λόγο καμία απουσία δεν πρέπει να μπει αν αυτό δεν καταστεί δυνατό.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, συγχαρητήρια σε όλους και όλες για αυτό το καταπληκτικό αποτέλεσμα – μάθημα.

Η συλλογική αυτή απόφαση του κλάδου μας να απέχει από την ηλεκτρονική ψηφοφορία, αποτελεί δύναμη και προοπτική για την δημόσια εκπαίδευση.

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΕΔΩΣΕ ΜΥΝΗΜΑ ΣΤΟ ΥΠΑΙΘ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ.»

Δείτε Επίσης

Γ.Πλεύρης (Διευθυντής 1ου Γυμνασίου Ιωαννίνων) -Τιμάμε τον SAMUEL PATY,τον εκπαιδευτικό ,ήρωα της σύγχρονης εποχής.Αποφασισμένος δάσκαλος να διδάξει την ελευθερία της έκφρασης.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Στην πρωτοβουλία  του 1ου Γυμνασίου  Ιωαννίνων να κρατηθεί  στην πρωινή  προσευχή ενός  ...