Τετάρτη , 7 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Εκπαίδευση / H ΕΛΜΕ Ιωαννίνων καυτηριάζει τη στάση του Υπουργείου Παιδείας για τα μέτρα προστασίας

H ΕΛΜΕ Ιωαννίνων καυτηριάζει τη στάση του Υπουργείου Παιδείας για τα μέτρα προστασίας

Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων τοποθετείται ως προς τις συνθήκες ασφάλειας των μαθητών, αναφέροντας:

Ο χορός της ανευθυνότητας καλά κρατεί

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, από την αρχή της σχολικής χρονιάς ο πήχης των μέτρων για την ασφάλεια των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους είχε τοποθετηθεί  πολύ χαμηλά.

Τα απολύτως απαραίτητα μέτρα της φυσικής απόστασης και των υγειονομικών ελέγχων περιορίστηκαν από το Υπουργείο στη χρήση και στη χορήγηση δωρεάν υφασμάτινης μάσκας στους μαθητές. Μάλιστα για τη δωρεάν χορήγηση της μάσκας χρειάστηκε πρωθυπουργική παρέμβαση.

Όμως ούτε αυτό το ελάχιστο δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει. Ανέθεσε την ευθύνη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η Κ.Ε.Δ.Ε. από τις 26 Αυγούστου είχε επισημάνει ότι κλήθηκε να υλοποιήσει μια διαδικασία που «όταν υλοποιείται από τις υπηρεσίες του Κεντρικού Κράτους, χρειάζονται από τρεις ως έξι μήνες».

Και ο χορός της ανευθυνότητας καλά κρατεί.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα covid-19 στις σχολικές μονάδες καθημερινά αυξάνονται και δυστυχώς επαληθευόμαστε για τις ανησυχίες και τις προγνώσεις που είχαμε κάνει ως ΕΛΜΕ-Ι, πως «αν δεν ληφθούν σωστά μέτρα αντιμετώπισης τα σχολεία μας θα γίνουν υγειονομικές βόμβες»

Συγκεκριμένη περίπτωση όπως μαθαίνουμε από συναδέλφους – και από καταγγελίες που γίνονται από παρατάξεις – και ακριβώς 13 ημέρες μετά την εξακρίβωση των δύο πρώτων κρουσμάτων, μέλη του προσωπικού του κυλικείου του 6ου Γυμνασίου Ιωαννίνων, βρίσκεται θετικός μαθητής του σχολείου, ενώ την ίδια στιγμή γίνεται γνωστό ότι και πατέρας άλλου  μαθητή του σχολείου είναι θετικός στον ιό.

Τι παραπάνω πρέπει να γίνει για να πεισθούν οι αρμόδιοι ότι, όπως προβλέπουν και τα δικά τους πρωτόκολλα, πρέπει να κλείσει τουλάχιστον το τμήμα με το διαπιστωμένο κρούσμα;

Γιατί ο ΕΟΔΥ, η Δ/νση Υγιεινής της Περιφέρειας και η ΔΔΕ αρνούνται να προχωρήσουν σε αναστολή λειτουργίας του τμήματος;

Πόσο αδιάφορη μπορεί να είναι λοιπόν μια πολιτεία που αφήνει 22 συμμαθητές παιδιού θετικού στον ιό να συνεχίζουν τη σχολική, οικογενειακή και κοινωνική τους ζωή μετατρέποντάς τους άθελά τους σε φορείς μετάδοσης του ιού;

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, η ΕΛΜΕ-Ι καταδικάζει κάθε ενέργεια απόκρυψης κρουσμάτων αλλά και τη μη τήρηση – εφαρμογή του πρωτοκόλλου αναστολής λειτουργίας τμήματος.

Γιατί ίδιες περιπτώσεις σε διαφορετικά σχολεία δεν αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο;

Απαιτούμε:

Να γίνει σήμερα η αναστολή λειτουργίας τόσο του προαναφερόμενου τμήματος στο 6ο γυμνάσιο αλλά και οποιουδήποτε άλλου σε όποιο σχολείο και αν είναι.

Να εγκριθούν δωρεάν τεστ, τόσο για το σχολικό περιβάλλον των διαπιστωμένων κρουσμάτων, όσο και δειγματοληπτικά στα υπόλοιπα τμήματα και σχολεία.

Καλούμε τους συναδέλφους να ενημερώνουν την ΕΛΜΕ-Ι για οποιοδήποτε κρούσμα υπάρχει στα σχολεία. Οι μόνοι που επιδεικνύουν υπεύθυνη στάση ακόμη και πέρα και πάνω από ό,τι τους αναλογεί είναι οι εκπαιδευτικοί. Και αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν.

Δείτε Επίσης

Γ.Πλεύρης (Διευθυντής 1ου Γυμνασίου Ιωαννίνων) -Τιμάμε τον SAMUEL PATY,τον εκπαιδευτικό ,ήρωα της σύγχρονης εποχής.Αποφασισμένος δάσκαλος να διδάξει την ελευθερία της έκφρασης.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Στην πρωτοβουλία  του 1ου Γυμνασίου  Ιωαννίνων να κρατηθεί  στην πρωινή  προσευχή ενός  ...