Παρασκευή , 22 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Εκπαίδευση / Καταγγελία της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων για τη συγκρότηση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με διορισμένα μέλη

Καταγγελία της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων για τη συγκρότηση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με διορισμένα μέλη

H ΕΛΜΕ Ιωαννίνων δεν αναγνωρίζει τα «νόθα» Υπηρεσιακά Συμβούλια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και καταγγέλλει την απαράδεκτη, όπως την χαρακτηρίζει, τακτική της Υπουργού Παιδείας σε σχετική ανακοίνωσή της, όπου αναφέρονται τα εξής:

«Συναδέλφισσες- συνάδελφοι,

Mετά και την παραίτηση όλων των αιρετών από το ΠΥΣΔΕ Ιωαννίνων, η ΠΕΔΙΕΚ Ηπείρου προχώρησε στην Ανασυγκρότηση Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ) Ιωαννίνων, τοποθετώντας στις θέσεις των αιρετών διορισμένα μέλη.

Η κ. Κεραμέως δεν έκανε αποδεκτές ούτε τις αποσύρσεις των ψηφοδελτίων, αλλά ούτε και τις παραιτήσεις όσων φερομένων ως αιρετών συντάχθηκαν με τον κλάδο και υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Συνεχίζει να αγνοεί το σύνολο σχεδόν των εκπαιδευτικών, που δεν πήραν μέρος στις εκλογές – παρωδία, δηλώνοντας μόνο ότι οι εκλογές έγιναν καθ’ όλα νόμιμα, αρνούμενη δε κάθε περαιτέρω συζήτηση.

Καταγγέλλουμε επίσης τη ΔΔΕ Ιωαννίνων, η οποία αρνήθηκε να κάνει δεκτή την παραίτηση διορισμένου μέλους, ως όφειλε.

Με απόλυτα χειραγωγούμενα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΔΕ-ΑΠΥΣΔΕ-ΚΥΣΔΕ), η εκπροσώπηση των εκπαιδευτικών, η προάσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και η διαφάνεια παύουν, φαλκιδεύονται, ναρκοθετούνται. Δεν πρόκειται ο κλάδος να αποδεχτεί αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, να μην τηρούνται κανόνες διαφάνειας και αντικειμενικότητας, καθώς και κριτήρια δικαιοκρισίας στις υπηρεσιακές μεταβολές, στις οποίες συμμετέχουν δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί κάθε χρόνο.

«Δοτούς αιρετούς είχε μόνο η χούντα».

Δεν δεχόμαστε την ταπείνωση και τον αυτοεξευτελισμό. Δεν διαπραγματευόμαστε την υπερηφάνειά μας και φυσικά τις δημοκρατικές και συνδικαλιστές μας ελευθερίες, που με αγώνες χρόνων έχουν κατακτηθεί.

Οι αντιδημοκρατικές αυτές μεθοδεύσεις και πρακτικές είναι ξένες για τον κλάδο. Δεν κηλιδώνουμε τα σύμβολα του αγώνα μας. Παλεύουμε για δημοκρατικά δικαιώματα, δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους μας, ότι ΠΥΣΔΕ με διορισμένα μέλη ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ.

Αναμφισβήτητα την ευθύνη για τη διαμορφωθείσα κατάσταση την έχει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων.

Η ΕΛΜΕ-Ι καταγγέλλει την ανασυγκρότηση του ΠΥΣΔΕ και καλεί τους συναδέλφους, που πήραν τη θέση των αιρετών, να παραιτηθούν άμεσα γιατί έρχονται σε αντίθεση με την απόφαση του 95% των συναδέλφων, που απείχαν από τις ηλεκτρονικές εκλογές.

Καλούμε επίσης και τα υπόλοιπα μέλη να παραιτηθούν και να μην νομιμοποιήσουν με την συμμετοχή τους τα νόθα υπηρεσιακά συμβούλια.»

Δείτε Επίσης

Συγχαρητήρια σε μαθητή του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου Βελλάς που αρίστευσε στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου Βελλάς συγχαίρουν τον μαθητή της Γ΄ Λυκείου, ...