Κυριακή , 19 Μαΐου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Μ.Κάτσης-Το lock down απέτυχε γιατί δεν έγιναν ουσιαστικές παρεμβάσεις

Μ.Κάτσης-Το lock down απέτυχε γιατί δεν έγιναν ουσιαστικές παρεμβάσεις

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— “Έχουμε ένα πάρα πολύ σκληρό lockdown το οποίο εν τοις πράγμασι έχει αποτύχει.Έχει αποτύχει γιατί δεν έγιναν ουσιαστικές παρεμβάσεις για να ελεγχθεί ο ιός και η διασπορά του.Δηλαδή να γίνουν tests στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς , στους μεγάλους εργασιακούς χώρους ,κάθε Δευτέρα και Παρασκευή ,να μπορέσουν να γίνουν παρεμβάσεις στα σχολεία και να μειωθούν οι μαθητές ανά τάξη ,να γίνει ουσιαστικά μια προσπάθεια να ελεγχθεί η επιτήρησή του ιού και η διασπορά του.Ταυτόχρονα είδαμε ότι δεν έχουν γίνει τα απαραίτητα όσον αφορά την ενίσχυση και την θωράκιση του συστήματος υγείας, δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες προσλήψεις,δεν έχουν γίνει οι κλίνες ΜΕΘ οι οποίες λένε,τα 1300 που λένε είναι λογιστικά…..Γύρω στις 200 κλίνες,200 με 250 έχουν ανοίξει έξτρα από αυτές που είχαν παραλάβει όταν ανέλαβαν την διακυβέρνηση της χώρας” .Αυτά υπογράμμισε ο Μάριος Κάτσης , βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και Κοσμήτορας της Βουλής των Ελλήνων / Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ, σε συνέντευξή του(Ηχητικό ΕΔΩ) στην εκπομπή “ό,τι πεις εσύ” (Γιώργος Γκόντζος), στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων.

Ανέφερε προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σε μια σειρά τομείς που έχουν σχέση με την πανδημία, περιέγραψε εικόνες αρνητικές στα νοσοκομεία, έκανε λόγο για “εκατοντάδες συμπολίτες που είναι στην λίστα αναμονής” και πρόσθεσε: “Η κυβέρνηση προσπαθεί επικοινωνιακά να διαχειριστεί και να πείσει ότι έχει κάνει προσπάθεια να ενισχύσει το ΕΣΥ. Δεν την έχει κάνει όμως.Λέει ψέματα.Εγώ δεν θέλω να τα μηδενίσω όλα, να είμαι καθαρός, δεν λέω ότι δεν έχει κάνει τίποτα,αλλά δεν έχει κάνει αυτά που απαιτούνται.Αυτή είναι η ουσία”.

Κάλεσε επίσης την κυβέρνηση, “να αλλάξει αυτή την στρατηγική και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβει την ευθύνη”.

Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στην ” ανάγκη διερεύνησης καταγγελλόμενου παράνομου διορισμού και προαγωγής υπαλλήλου στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών στην Ήπειρο, ” και στην ερώτηση που κατέθεσε η γραμματέας της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Όλγα Γεροβασίλη, προς τον πρωθυπουργό, κ. Κ. Μητσοτάκη και τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γ. Γεραπετρίτη(την ερώτηση συνυπογράφουν όλοι οι βουλευτές της Περιφέρειας Ηπείρου, Μ. Κάτσης, Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κ. Μπάρκας και Μ. Τζούφη, Αν. Τομεάρχης Παιδείας.) ανέδειξε συνοπτικά το ιστορικό της υπόθεσης και τόνισε ότι “δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός , είναι υπότροποι για πάρα πολλά αντίστοιχα περιστατικά” και σημείωσε: “Δεν μπορεί κάνει η κυβέρνηση ό,τι γουστάρει και μάλιστα ειδικά σε κρίσιμες εθνικά υποδομές όπως είναι η ΕΥΠ”

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ ανέδειξε και μια άλλη διάσταση σ’ αυτό το θέμα: “Θέλω να αναφέρω ρητά και απερίφραστα από το βήμα που μου δίνετε, ότι η ερώτηση δεν στρέφεται κατά της ομογένειας , η ερώτηση στρέφεται ενάντια στην επιλογή της κυβέρνησης -την ίδια ερώτηση κατέθεσε και το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ- μία κρίσιμη εθνική υποδομή που αφορά την ασφάλεια της χώρας σε σχέση με το εξωτερικό και τους κινδύνους, να εργαλειοποιείται και να ανελίσσονται στελέχη τα οποία δεν πληρούν τους νόμους και τις υποχρεώσεις”.

Ακόμη στην συνέντευξη αναφέρθηκε στην παρέμβαση -ερώτηση στην οποία αναφέρει πως “η απόφαση του ΟΛΗΓ να επιτρέψει τη φόρτωση αδρανών υλικών σε πλοία, σε θέση εντός του λιμανιού της Ηγουμενίτσας είναι σε λάθος κατεύθυνση και πρέπει να ανακληθεί” ,τόνισε πως “το αίτημα της απόδοσης της χερσαίας ζώνης είναι ένα αίτημα διαχρονικό ” και πρόσθεσε ότι “η επιστολή των πρώην πέντε δημάρχων και του νυν δημάρχου είναι μια κραυγή αγωνίας προς την κυβέρνηση”

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...