Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Αρχική / Εκπαίδευση / Nέο κοινοτικό πρόγραμμα υποτροφιών κινητικότητας Erasmus Mundus SUNBEAM

Nέο κοινοτικό πρόγραμμα υποτροφιών κινητικότητας Erasmus Mundus SUNBEAM

university-view
                    Στις 6 και 7 Μαΐου 2015 συγκλήθηκε στο Σαράγεβο της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, η Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πανεπιστημίων (UNIADRION), με κύριο θεματικό άξονα την διαπανεπιστημιακή συνεργασία μεταξύ ακαδημαϊκών και ερευνητικών Ιδρυμάτων της ευρύτερης περιοχής Αδριατικής – Ιονίου. Το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων εκπροσωπήθηκε από τον Πρέσβη της Ελλάδας στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, κ.κ. Κάρολο Γάδη, ενώ το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ως το μοναδικό ελληνικό πανεπιστήμιο που συμμετείχε, εκπροσωπήθηκε από την συντονίστρια του προγράμματος SUNBEAM για την Ελλάδα, Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών κυρία Πολυξένη Παγγέ-Λέκκα. Στο πρόγραμμα της συνάντησης εντάχθηκε το νέο κοινοτικό πρόγραμμα υποτροφιών κινητικότητας Erasmus Mundus SUNBEAM (Δράση 2 – Σκέλος 1). Η πρωτοβουλία SUNBEAM στοχεύει στη διασύνδεση των πανεπιστημίων του ευρύτερου χώρου Αδριατικής – Ιονίου. Το πρόγραμμα ακολουθεί την ευρωπαϊκή πολιτική για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, εφαρμόζοντας τους κύριους  στόχους της, όπως την ενίσχυση  της ευρωπαϊκής εκπαίδευσης, την  βελτίωση των  προοπτικών σταδιοδρομίας των φοιτητών, την προώθηση της διαπολιτισμικής κατανόησης και την βιώσιμη ανάπτυξη στις τρίτες χώρες μέσω της συνεργασίας στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα προσφέρει πλήρως χρηματοδοτούμενες υποτροφίες για φοιτητές, ερευνητές, ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό από τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια. Η ανάπτυξη του προγράμματος σχετίζεται με  στρατηγικής σημασίας πρωτοβουλίες για τον ευρύτερο χώρο Αδριατικής-Ιονίου, όπως η δημιουργία της μακρο-περιφέρειας Αδριατικής-Ιονίου, η οποία χαράσσεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έχει τεθεί σε λειτουργία από το τέλος του 2014. Στο πλαίσιο αυτό, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι πρόκειται να υποδεχθεί πέντε μέλη από συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια.   Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στο σύνδεσμο του προγράμματος SUNBEAM:
httpsss://www.sunbeam.univpm.it/EN/home.

 

 

Δείτε Επίσης

Γ.Πλεύρης (Διευθυντής 1ου Γυμνασίου Ιωαννίνων) -Τιμάμε τον SAMUEL PATY,τον εκπαιδευτικό ,ήρωα της σύγχρονης εποχής.Αποφασισμένος δάσκαλος να διδάξει την ελευθερία της έκφρασης.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Στην πρωτοβουλία  του 1ου Γυμνασίου  Ιωαννίνων να κρατηθεί  στην πρωινή  προσευχή ενός  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments