Παρασκευή , 2 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / ΠΑΡΓΑ -Υποβρύχια αρχαιολογική αυτοψία

ΠΑΡΓΑ -Υποβρύχια αρχαιολογική αυτοψία

Στην Πάργα βρίσκονται από προχθες (και θα παραμείνουν για τις επόμενες δέκα μέρες) τέσσερις υπάλληλοι της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, οι οποίοι θα διενεργήσουν υποβρύχια αρχαιολογική αυτοψία στη θαλάσσια περιοχή όπου σχεδιάζεται η κατασκευή του καταδυτικού πάρκου.
Η Περιφέρεια Ηπείρου είχε καταθέσει πρόταση στο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα- Αλβανία 2014-2020» και είχε εγκριθεί το έργο με τίτλο “Tactical Tourism” που είχε ως αντικείμενο την εκπόνηση πλήρους μελέτης εφαρμογής και λήψη όλων των απαραίτητων αδειοδοτήσεων για τη λειτουργία δύο καταδυτικών πάρκων στις περιοχές Πάργας (Π.Ε. Πρέβεζας) και Συβότων (Π.Ε. Θεσπρωτίας).
Η Π.Ε Πρέβεζας έχει ολοκληρώσει όλη την προετοιμασία για την αδειοδότηση ωστόσο απομένει η τελική γνωμοδότηση από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων σχετικά με τον αν υπάρχουν αρχαία στη θαλάσσια περιοχή.
Το σχεδιαζόμενο καταδυτικό πάρκο “χωροθετείται” ανατολικά του Όρμου Πάργας και συγκεκριμένα ανατολικά του Βράχου Πετράδι εκτείνεται έως και την Άκρα Πριόνι, περιλαμβάνοντας τη βραχονησίδα Άγιος Νικόλαος.
Αναμένεται δε να καθιερώσει το Δήμο Πάργας ως καταδυτικό προορισμό της Ηπείρου , με αποτέλεσμα την προβολή της περιοχής και την προσέλκυση ενός αυτοτελούς τουριστικού ρεύματος με συνεπαγόμενες θετικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία.

Δείτε Επίσης

ΠΑΣ – Παναιτωλικός 3-2: Ανάσα με ανατροπή στην ανατροπή

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες για να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από ...