Τρίτη , 6 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ / Περιβάλλον / Συνάντηση του Δημάρχου Πρέβεζας, Νίκου Γεωργάκου, με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά

Συνάντηση του Δημάρχου Πρέβεζας, Νίκου Γεωργάκου, με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας, κ. Νίκος  Γεωργάκος, πραγματοποίησε την πρώτη συνάντηση ενημέρωσης και συνεργασίας στην Αθήνα με τον νέο Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γεώργιο Αμυρά, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.

Διαχείριση Φυσικού Περιβάλλοντος Βιοποικιλότητας, Δάση,  Ύδατα, καθώς το θέμα της Κλιματικής Αλλαγής, με τη διάσταση της ευαισθητοποίησης του κοινού και της εκπαίδευσης των νέων, κυριάρχησαν στην ατζέντα, με ιδιαίτερη θέση να έχει η αξιοποίηση από τον Δήμο Πρέβεζας των οικονομικών εργαλείων που σχεδιάζει ο Υφυπουργός στο πλαίσιο ανάπτυξης project των αξόνων Green & Smart.

Ο Υφυπουργός, στο πλαίσιο της πρώτης συνεργασίας, επέδειξε καλή γνώση τόσο ως προς το Εθνικό Πάρκο του Αμβρακικού και τον υδάτινο πλούτο όσο και της δυναμικής της πλούσιας βιοποικιλότητας των υδάτων και των δασών του δήμου. Ιδιαίτερα για τα δάση, υπογραμμίστηκε ότι η ενίσχυση με νέο προσωπικό των δασικών υπηρεσίιών αποτελεί το πρώτο βήμα προς την ανάπτυξη της νέας πολιτικής.

Οι δύο πλευρές συνομίλησαν και για το κρίσιμο θέμα, που αποτελεί κυβερνητική αλλά και ευρωπαϊκή επιταγή, της κλιματικής αλλαγής και της σπουδαιότητας της ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης προς αυτή την προτεραιότητα.

Τέλος, στο πλαίσιο της ανάπτυξης του στρατηγικού σχεδιασμού για ένα βιώσιμο τουρισμό, όπου το περιβάλλον αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα, οι δύο πλευρές εξέφρασαν τη συναντίληψη για την σπουδαιότητα της ανάπτυξης περιβαλλοντικών ψηφιακών σημείων εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αποδέχτηκε με χαρά την πρόσκληση του Δημάρχου Πρέβεζας να επισκεφθεί τον δήμο, ώστε η επόμενη συνάντηση να πραγματοποιηθεί με την περιήγηση στους περιβαλλοντικούς θησαυρούς του.

Δείτε Επίσης

Ολοκληρώθηκαν οι ημερίδες του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου στα Γρεβενά και στα Ιωάννινα

O Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου διοργάνωσε με επιτυχία, το διήμερο 22 και 23 ...