Παρασκευή , 22 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Εκπαίδευση / Τρίωρες στάσεις εργασίας για τους εκπαιδευτικούς προκηρύσσει η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων

Τρίωρες στάσεις εργασίας για τους εκπαιδευτικούς προκηρύσσει η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων

Δε θα γίνουμε ο βούρδουλας και το μακρύ χέρι της κυβέρνησης
ενάντια στους αγωνιζόμενους μαθητές.

Το ΥΠΑΙΘ ζητάει από τους Εκπαιδευτικούς, με τρόπο  αυταρχικό και αντιδημοκρατικό να σταθούν απέναντι στις κινητοποιήσεις των μαθητών που διεκδικούν τα δίκαια αιτήματα για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των σχολείων και εξαπολύει ένα νέο κύμα τρομοκράτησης, εκβιασμού και καταστολής.

Με την ΥΑ 131451/ΓΔ4 τους διευθυντές να βάζουν απουσίες σε όσους μαθητές δε συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση. Αδιαφορεί για άλλη μία φορά το ΥΠΑΙΘ για τα παιδιά που δε διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό (30% βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχειας, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ) και όχι μόνο δεν τους τον παρείχε παρά τις ψευδείς εξαγγελίες αλλά τους τιμωρεί για τη φτώχεια τους με απουσίες.

Η ΕΛΜΕ-Ι για τους παραπάνω λόγους προκηρύσσει, για τους συναδέλφους που τα σχολεία τους τελούν υπό κατάληψη, 3ωρη στάση εργασίας 11-2μμ για την Παρασκευή και τη Δευτέρα συμπληρώνοντας τις τρίωρες στάσεις της ΟΛΜΕ. Αντίστοιχα προκηρύσσει στάσεις εργασίας για τη δεύτερη βάρδια των εσπερινών σχολείων για τις ίδιες μέρες.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν θέση

δίπλα στους αγωνιζόμενους μαθητές μας.

Εδώ και τώρα το Υπουργείο Παιδείας ν’ αφήσει τις αντιδημοκρατικές πρακτικές, που θυμίζουν άλλες εποχές και να ικανοποιήσει τα αιτήματα μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών.

Καμία εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε σχολεία υπό κατάληψη.

Δείτε Επίσης

Συγχαρητήρια σε μαθητή του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου Βελλάς που αρίστευσε στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου Βελλάς συγχαίρουν τον μαθητή της Γ΄ Λυκείου, ...