Σάββατο , 20 Μαΐου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Εκπαίδευση / «Αστυνομική επιτήρηση και τιμωρία στο δημόσιο Πανεπιστήμιο»: Μια ανάγνωση του νέου νόμου από την Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών «ΟΧΙ Αστυνομία στα Πανεπιστήμια»

«Αστυνομική επιτήρηση και τιμωρία στο δημόσιο Πανεπιστήμιο»: Μια ανάγνωση του νέου νόμου από την Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών «ΟΧΙ Αστυνομία στα Πανεπιστήμια»

Η Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών «Όχι Αστυνομία στα Πανεπιστήμια» κυκλοφόρησε το ηλεκτρονικό έντυπο «Αστυνομική επιτήρηση και τιμωρία στο δημόσιο Πανεπιστήμιο: Νόμος 4777/2021».

Το έντυπο παρουσιάζει τα κεφάλαια Α΄, Β΄ και Γ΄ του νέου νόμου («Πολιτική ασφάλειας και προστασίας των ΑΕΙ», «Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων»και «Πειθαρχικό δίκαιο φοιτητών») και τα σχολιάζει.

Στόχος του είναι να αναδείξει τον αντισυνταγματικό χαρακτήρα του νόμου, τη συστηματική δυσφήμιση των ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων, το περιβάλλον επιτήρησης ανθρώπων, χώρων και δραστηριοτήτων -που διαμορφώνει ο νόμος- και την ποινικοποίηση της φοιτητικής ζωής με βαριές πειθαρχικές ποινές για συχνά ασαφή αδικήματα.

Καταδεικνύει, εντέλει, ότι ο νόμος προάγει μια αντίληψη για τα πανεπιστήμια ως «άντρα ανομίας». Αντίθετα, η Πρωτοβουλία υπογραμμίζει ότι «Το Πανεπιστήμιο είναι χώρος εκπαίδευσης, ελεύθερης έρευνας, ανεμπόδιστης διακίνησης ιδεών και δεν είναι τόπος γενικευμένης παρανομίας ούτε εγκληματολογικά βεβαρυμένος. Τα προβλήματά του στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων μπορεί να τα λύνει μόνο του και να παραπέμπει στη δικαιοσύνη ό,τι εμπίπτει στην αρμοδιότητά της».

Δείτε το έντυπο εδώ:

http://bit.ly/NoUniPolice_EpitirisiTimoria

Δείτε Επίσης

Τρία μέλη της ομάδας του Παιδαγωγικού Τμήματος μεταφέρουν την εμπειρία και τα συναισθήματα από την συμμετοχή τους στην παράσταση “Ο Γιόμο  και  το  Ποτάμι”

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—- Τις  εμπειρίες , τα  συναισθήματα, και  τον στόχο από  την συμμετοχή τους  ...