Σάββατο , 13 Αυγούστου 2022
Επικαιρότητα
Αρχική / Εκπαίδευση / Ενάντια στο κλείσιμο του Γυμνασίου – Λυκείου Βελλάς η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων

Ενάντια στο κλείσιμο του Γυμνασίου – Λυκείου Βελλάς η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων

Μετά και την ανακοίνωση της Υπουργού Παιδείας, με βάση το νέο Νομοσχέδιο, πως όσα Εκκλησιαστικά σχολεία έχουν μικρότερο αριθμό μαθητών από 120 θα κλείνουν, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ-Ι καταγγέλλει την απόφαση αυτή, «κάνοντας γνωστό πως θέση όλων μας είναι, κανένα σχολείο να μην κλείσει», όπως τονίζεται στην ακόλουθη ανακοίνωση:

«Mεγάλο θέμα δημιουργείται με τους συναδέλφους που υπηρετούν στη Βελλά, αφού μένουν χωρίς οργανική, αλλά και πολλών μαθητών που την είχαν ως πρώτη επιλογή.

Υπερασπιζόμαστε τα κατοχυρωμένα δικαιώματα των συναδέλφων και δεν επιτρέπουμε την αδιαφάνεια και αυθαιρεσία στις διαδικασίες τοποθετήσεων των εκπαιδευτικών.

Οι τοποθετήσεις των συναδέλφων να γίνουνμε βάσητην πλήρη και πραγματική εικόνα των κενών και τα μόρια/προτιμήσεις,  με διαφάνεια σε όλη τη διαδικασία, και να γίνει η αίτηση τοποθέτησης μαζί με όλους τους συναδέλφους και η υπεραριθμία των συναδέλφων να κριθεί, όπως και σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, στην ομάδα σχολείων της περιοχής μετάθεσης.

Ως ΕΛΜΕ-Ι υπερασπιζόμαστε το Δημόσιο Σχολείο και τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων εκπαιδευτικών για την απρόσκοπτη λειτουργία του Σχολείου και την απερίσπαστη εργασιακή πορεία των εκπαιδευτικών σε μια εποχή εργασιακής ανασφάλειας εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθείται.»

Δείτε Επίσης

Σήμερα εξ αποστάσεως Ομαδικό εργαστήριο πληροφόρησης και συμβουλευτικής.

  Από:Γιώργος  Γκόντζος([email protected])— Μια ενδιαφέρουσα και χρήσιμη πρωτοβουλία που απευθύνεται σε μετανάστες της περιφέρειας Ηπείρου ...