Σάββατο , 6 Ιουλίου 2024
Αρχική / Εκπαίδευση / «Το υπουργείο Παιδείας δεν εγκύπτει στο πρόβλημα της πρακτικής άσκησης των φοιτητών, με κίνδυνο να χάσουν και το νέο εξάμηνο», ισχυρίζονται 44 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

«Το υπουργείο Παιδείας δεν εγκύπτει στο πρόβλημα της πρακτικής άσκησης των φοιτητών, με κίνδυνο να χάσουν και το νέο εξάμηνο», ισχυρίζονται 44 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ερώτηση σχετικά με τη διακοπή της πρακτικής άσκησης των φοιτητών κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Μερόπη Τζούφη, Νίκος Φίλης και Χρήστος Γιαννούλης, προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα. Νίκη Κεραμέως.

Από τις 7/11/20, στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, παρ’ όλο που τα ειδικά σχολεία και δημοτικά σχολεία συνεχίζουν τη λειτουργία τους με φυσική διαδικασία, διακόπηκε η διά ζώσης διεξαγωγή των πρακτικών ασκήσεων από τους υπόχρεους σε αυτή φοιτητές/τριες.

Οι φοιτητές προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών με συνάφεια στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και τη Σχολική Ψυχολογία απηύθυναν επιστολή διαμαρτυρίας προς την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για το θέμα αυτό. Αναφέρουν ότι, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, καλούνται να πραγματοποιήσουν τουλάχιστον το 60% της πρακτικής τους άσκησης σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Σ.Μ.Ε.Α.Ε.) ή/και σε σχολικές μονάδες γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης, όπου φοιτούν μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες κ.ο.κ. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την καθυστέρηση στην απόκτηση του πτυχίου τους με τις ανάλογες ψυχολογικές, υλικές και ακαδημαϊκές συνέπειες.

Οι Μ. Τζούφη, Ν. Φίλης και Χ. Γιαννούλης στην ερώτησή τους, την οποία συνυπογράφουν συνολικά 44 βουλευτές, αναζητούν από την αρμόδια υπουργό τα αίτια ανάκυψης αυτού του ζητήματος και τις προθέσεις του υπουργείου για την έγκαιρη επίλυσή του πριν την έναρξη του εαρινού εξαμήνου. Τέλος, ρωτούν για το εάν μια εναλλακτική αντιμετώπιση του ζητήματος θα μπορούσε να εξασφαλίσει τη θεσμική εγκυρότητα και αξιοπιστία του προγράμματος σπουδών.

Δείτε Επίσης

Γ.Πλεύρης (Διευθυντής 1ου Γυμνασίου Ιωαννίνων) -Τιμάμε τον SAMUEL PATY,τον εκπαιδευτικό ,ήρωα της σύγχρονης εποχής.Αποφασισμένος δάσκαλος να διδάξει την ελευθερία της έκφρασης.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Στην πρωτοβουλία  του 1ου Γυμνασίου  Ιωαννίνων να κρατηθεί  στην πρωινή  προσευχή ενός  ...