Σάββατο , 6 Ιουλίου 2024
Αρχική / Εκπαίδευση / «Τα ΑΕΙ είναι κτήμα όλων και όχι ιδιοκτησία της εκάστοτε κυβέρνησης», τονίζει η Μερόπη Τζούφη

«Τα ΑΕΙ είναι κτήμα όλων και όχι ιδιοκτησία της εκάστοτε κυβέρνησης», τονίζει η Μερόπη Τζούφη

«Οι ανάγκες των πανεπιστημίων είναι σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση με την κυβερνητική ατζέντα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση», τόνισε η Μερόπη Τζούφη κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Παράλληλα, σημείωσε πως η πανδημία δημιουργεί νέες συνθήκες για τα ΑΕΙ, τα οποία καλούνται να αναβαθμίσουν τον εκπαιδευτικό και ερευνητικό τους ρόλο.

«Αντίθετα, η μόνη μέριμνα της κυβέρνησης είναι να ιδρύσει πανεπιστημιακή αστυνομία και να στερήσει από περισσότερους από 24.000 μαθητές, την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ», ανέφερε χαρακτηριστικά. Τόνισε επίσης πως «ενώ η κυβέρνηση δήθεν κόπτεται για την αναβάθμιση των σπουδών, με τον προϋπολογισμό του 2021 περιέκοψε 30 εκατ. ευρώ από τη χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων και με αυτά προσλαμβάνει ειδικούς φρουρούς για να επιτηρούν την πανεπιστημιακή κοινότητα».

Στο ίδιο μήκος κύματος, η αναπλ. τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε ειδική αναφορά στη στελέχωση των ΑΕΙ με ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό και μίλησε για το νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προβλέπει πως για κάθε μια αποχώρηση προβλέπεται μια πρόσληψη. «Έχετε ακυρώσει το νόμο στην πράξη», υπογράμμισε και κάλεσε την κυβέρνηση να ενισχύσει τα Πανεπιστήμια με πόρους, προσωπικό και υποδομές, αντί να τοποθετεί φράχτες, συναγερμούς και κάμερες που θα καταγράφουν την εσωτερική ζωή των πανεπιστημίων.

Ακόμα, η βουλευτής Ιωαννίνων επεσήμανε πως το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας εισπράττει την απόρριψη όχι μόνο της εκπαιδευτικής κοινότηταςαλλά και πρώην υπουργών και βουλευτών της ΝΔ, αστυνομικών και φορέων. Όλες και όλοι εκφράζουν την αντίθεσή τους και προβλέπουν ότι η εφαρμογή του θα χειροτερέψει τα πράγματα αντί να τα βελτιώσει.

Τέλος, απευθυνόμενη προς την υπουργό Παιδείας, σημείωσε: «Κυρία Κεραμέως, τα πανεπιστήμια υπήρχαν και πριν από σας. Ήταν και θα παραμείνουν δημόσια και δωρεάν. Δεν είναι ούτε δικά σας, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε κανενός κόμματος και καμίας κυβέρνησης για να τα αντιμετωπίζει ως ιδιοκτησία της. Είναι κτήμα όλων και εθνική περιουσία που εσείς δεν έχετε το δικαίωμα να παίζεται στα ζάρια».

Δείτε Επίσης

Γ.Πλεύρης (Διευθυντής 1ου Γυμνασίου Ιωαννίνων) -Τιμάμε τον SAMUEL PATY,τον εκπαιδευτικό ,ήρωα της σύγχρονης εποχής.Αποφασισμένος δάσκαλος να διδάξει την ελευθερία της έκφρασης.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Στην πρωτοβουλία  του 1ου Γυμνασίου  Ιωαννίνων να κρατηθεί  στην πρωινή  προσευχή ενός  ...