Δευτέρα , 18 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Εκπαίδευση / Το Υπουργείο Παιδείας καλείται να καλύψει τις ελλείψεις προσωπικού στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Το Υπουργείο Παιδείας καλείται να καλύψει τις ελλείψεις προσωπικού στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Μέσω του προγράμματος απόκτησης ακαδημαϊκής διδακτικής εμπειρίας, στο οποίο συμμετέχουν μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές, σχεδιάζει να καλύψει το υπουργείο Παιδείας τις ελλείψεις προσωπικού στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Η συγκεκριμένη τακτική θα εφαρμοστεί σε όλα τα πανεπιστήμια της χώρας, όπως τόνισε ο αρμόδιος υφυπουργός Βασίλης Διγαλάκης σε απάντηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε η αναπλ. τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αντιμετωπίζει σημαντικές ελλείψεις μελών ΔΕΠ, καθώς η πρόσφατη κατανομή θέσεων του υπουργείου Παιδείας κάλυψε μόνο κατά το 50% τις ανάγκες του ιδρύματος. Παράλληλα, δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για την κάλυψη των θέσεων που θα προκύψουν από τις θέσεις που θα κενωθούν εντός του 2020. «Η Ιατρική Σχολή έχει 20 κενές θέσεις και άλλες 8 αναμένεται να κενωθούν το 2021. Όμως έχουν έρθει μόνο 5 νέες», ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Υπογράμμισε επίσης πως για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε εξασφαλίσει χρηματοδότηση για 69 θέσεις μελών ΔΕΠ, ενώ αντίστοιχη μέριμνα υπήρχε για ΕΔΙΠ και διοικητικούς υπαλλήλους. Αντίθετα, η κυβέρνηση της ΝΔ έχει διαθέσει μόλις 3 θέσεις διοικητικών και 4 ΕΔΙΠ».

Στη συνέχεια ανέφερε πως παρόμοια προβλήματα καταγράφονται στα περισσότερα πανεπιστήμια της χώρας και κατέθεσε τις πρόσφατες αποφάσεις των Συγκλήτων του ΕΜΠ και του Πανεπιστημίου Πατρών, οι οποίες ζητούν από την κυβέρνηση να μεριμνήσει άμεσα για τη στελέχωση των ΑΕΙ.

Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε την κυβέρνηση να τηρήσει τον κανόνα 1:1 στις αποχωρήσεις-προσλήψεις για τα πανεπιστήμια, τονίζοντας πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να δώσει διπλάσιες θέσεις εν μέσω μνημονίου και αυστηρών περιορισμών στις προσλήψεις προσωπικού.

Δείτε Επίσης

Ε.Χολέβα(Εκπαιδευτικός)–Εύλογα ερωτήματα για την κατάσταση στην εκπαίδευση-“Πλάθουν μια συνείδηση ενός πολίτη ο οποίος απαιτεί μόνο , αλλά δεν έχει υποχρεώσεις.”

Από: Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—- «Το ερώτημα  λοιπόν  είναι,μια   κοινωνία θα έπρεπε  να αναρωτηθεί , γιατί   γίνεται ...