Παρασκευή , 2 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / ΥΓΕΙΑ / Ο Κώστας Τσιλίδης στο Δ/Ρ: «Η Μελέτη Υγείας Ηπείρου είναι πάλι εδώ!»

Ο Κώστας Τσιλίδης στο Δ/Ρ: «Η Μελέτη Υγείας Ηπείρου είναι πάλι εδώ!»

Ξανά διαθέσιμα ραντεβού στα γραφεία της Μελέτης Υγείας Ηπείρου από τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021 προανήγγειλε ο κ. Κώστας Τσιλίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε συνέντευξή του στο Δ/Ρ Ιωαννίνων και στην εκπομπή «Στα σημεία των καιρών» με τη Βίκυ Μιχέλη.

Μετά από μία περίοδο αναστολής των επισκέψεων των συμμετεχόντων στα γραφεία της Μελέτης, λόγω των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων που επέφερε η πανδημία, τα ραντεβού θα είναι ξανά διαθέσιμα από την προσεχή Δευτέρα.

Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας από το ιατρικό προσωπικό και με την απαιτούμενη χρονική διάρκεια ανάμεσα στα ραντεβού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν με ένα τηλεφώνημα ή με ένα κλικ να συμμετάσχουν με ασφάλεια σε μια πρωτοποριακή επιδημιολογική μελέτη.

Στη Μελέτη Υγείας Ηπείρου συμμετέχουν άντρες και γυναίκες ηλικίας 25 έως 70 ετών, μόνιμοι κάτοικοι στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Όσοι συμμετάσχουν, θα λάβουν μία δωρεάν και λεπτομερή αναφορά της κατάστασης της υγείας τους.

Ιδιαίτερα σημαντικό επίσης είναι ότι, στα πλαίσια της Μελέτης Υγείας Ηπείρου διεξάγεται επιμέρους μελέτη ανίχνευσης των ειδικών αντισωμάτων IgG έναντι του νέου κορωνοϊού. Όσοι λαμβάνουν μέρος σε αυτήν, φυσικά εξετάζονται δωρεάν.

Η μελέτη της ανοσολογικής απόκρισης των ανθρώπων με ανίχνευση αντισωμάτων κατά του κορωνοϊού, δεν μπορεί να ανιχνεύσει ενεργό λοίμωξη, αλλά πιθανή παρελθούσα έκθεση στον κορωνοϊό. Τονίζεται επίσης, ότι δεν είναι ακόμη γνωστό αν η παρουσία αντισωμάτων (και σε ποιο βαθμό) είναι ενδεικτική ανοσίας και άρα προστασίας από μελλοντική λοίμωξη από κορωνοϊό.

Ακούστε όλο το ηχητικό εδώ.

Η Μελέτη Υγείας Ηπείρου αποτελεί συνεργασία του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της Ιατρικής Φροντίδας Ιωαννίνων και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Ηπείρου μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος Ήπειρος 2014-2020.

Κλείστε ραντεβού στην παρακάτω ιστοσελίδα: https://ehs.med.uoi.gr/booking/

Εναλλακτικά καλέστε (πρωινές ώρες) στο τηλέφωνο: 26512 00462

Το εξεταστικό κέντρο βρίσκεται στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 24 (4ος όροφος) στα Ιωάννινα. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να προσέρχονται χωρίς συνοδό και με τη χρήση προστατευτικής μάσκας.

Δείτε Επίσης

Εθελοντική αιμοδοσία στο Δικαστικό Μέγαρο από πολλαπλούς φορείς των Ιωαννίνων

Το Περιφερειακό Τμήμα Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού μαζί με την εθελοντική ομάδα Paguristas, την ...