Παρασκευή , 22 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Εκπαίδευση / Η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων απαντά στον Δήμαρχο Ζίτσας

Η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων απαντά στον Δήμαρχο Ζίτσας

Στην ακόλουθη ανακοίνωση προέβη η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων σχετικά με την κατάληψη στο ΓΕ.Λ. Ελεούσας:

Τις ευθύνες να τις αναλάβουν οι αρμόδιοι

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι, πριν λίγες μέρες στο “site: mathe.gr”, διαβάσαμε με έκπληξη πως ο δήμαρχος Ζίτσας με έγγραφό του καθιστά υπεύθυνους τους Εκπαιδευτικούς του ΓΕ.Λ. Ελεούσας – που τελεί υπό κατάληψη – για τη δημόσια περιουσία και υγεία και τους καλεί “να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλισή τους”.

Αλήθεια γνωρίζει η δημοτική αρχή ότι τα σχολεία ήταν ήδη υγειονομικές βόμβες από τη στιγμή που στα τμήματα κάθονται σε κάθε θρανίο δύο μαθητές και πως σε έναν χώρο 10 – 16 τμ το πολύ βρίσκονται πάνω από 20 άτομα;

Γνωρίζει πως στις σχολικές αίθουσες οι μαθητές/ριες μαζί με τους/τις εκπαιδευτικούς ασφυκτιούν; Γνωρίζει πως η κατηγορηματική άρνηση του ΥΠΑΙΘ να δρομολογήσει τη διενέργεια τεστ στα σχολεία που εμφανίζονται κρούσματα, σε συνδυασμό με την καθημερινή κυβερνητική εκστρατεία φόβου στα ΜΜΕ, αυξάνει την ανησυχία ανάμεσα σε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές;  Μπορεί να μας πει αν έχει τη δυνατότητα σε περίπτωση κρουσμάτων να αντιμετωπίσει την όλη κατάσταση;

Το διαρκές άνοιγμα και κλείσιμο σχολείων λόγω κρουσμάτων και οι εντολές των προϊσταμένων και του ΥΠΑΙΘ για κάμερες στις τάξεις και υποχρεωτική παροχή της “εξ αποστάσεως” δημιουργούν συνθήκες αφόρητης πίεσης ενώ επί της ουσίας υποβαθμίζουν την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία.

Στα σχολεία της χώρας εξακολουθούν να λείπουν χιλιάδες εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων, εξαιτίας της πολιτικής της αδιοριστίας του ΥΠΑΙΘ. Καθημερινά χάνονται αμέτρητες ώρες μαθημάτων σε βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών/ριων.

Όμως εδώ βλέπουμε να παίρνει τη σκυτάλη από την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ ο Δήμαρχος Ζίτσας, και να «απειλεί» τους Εκπαιδευτικούς ευθέως αντί ο ίδιος να δει τα προβλήματα που υπάρχουν.

Ο δήμαρχος δεν έχει κανένα δικαίωμα, ούτε και καμιά αρμοδιότητα, να επεμβαίνει στον τρόπο λειτουργίας του σχολείου, να αναθέτει στους εκπαιδευτικούς και το διευθυντή τη φύλαξη του κτιρίου και να τους καθιστά υπεύθυνους.  Δεν είμαστε ούτε φύλακες ούτε αστυνόμοι!

Εάν θέλει η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ζίτσας να βρει τους υπαίτιους για αυτή την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα σχολεία ας ψάξει αλλού και όχι να ρίχνει τις ευθύνες στους Εκπαιδευτικούς.

Ας βρει τους πραγματικούς υπεύθυνους οι οποίοι δρουν έξω από την εκπαιδευτική κοινότητα και οι οποίοι προκαλούν ζημιές και καταστροφές μόνο και μόνο για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και τους οποίους σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα καταδικάζει όπως καταδικάζει όλους αυτούς τους «βανδαλισμούς» που έγιναν.

Ο κλάδος μας δεν πρόκειται να αποδεχτεί πολιτικές αυταρχισμού και επιβολής, πολύ περισσότερο όταν αυτές εκπορεύονται από μια πολιτική ηγεσία που έδειξε ασύγγνωστη αμέλεια και αδιαφορία για τη λήψη των στοιχειωδών μέτρων για την ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Δείτε Επίσης

Συγχαρητήρια σε μαθητή του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου Βελλάς που αρίστευσε στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου Βελλάς συγχαίρουν τον μαθητή της Γ΄ Λυκείου, ...