Τρίτη , 21 Μαΐου 2024
Αρχική / Εκπαίδευση / Χριστουγεννιάτικο μήνυμα της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ιωαννιτών

Χριστουγεννιάτικο μήνυμα της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ιωαννιτών

«Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί μαθητές, αγαπητοί γονείς,  

Λίγες σκέψεις αγάπης και αισιοδοξίας για τις ημέρες που έρχονται από τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής Β/βάθμιας Εκπ/σης Δήμου Ιωαννιτών για ανάταξη των συναισθημάτων απέναντι στον άνθρωπο.

Όλοι βιώνουμε μια πρωτόγνωρη παγκόσμια υγειονομική κρίση που άγγιξε ολόκληρο τον πλανήτη. Η κρίση που αντιμετωπίζουμε δεν ξεχωρίζει ηλικία, φύλο, κοινωνική ή οικονομική κατάσταση. Στοχεύει στον άνθρωπο. Γι’ αυτό περισσότερο από ποτέ πρέπει να κρατήσουμε τις ανθρώπινες αξίες ψηλά, όπως η αγάπη,  η αλληλεγγύη, η αισιοδοξία και εν τέλει η ελπίδα για το αύριο. Το σήμερα, λοιπόν, ας γίνει για όλους μια σκούρα σελίδα, που θα δώσει φως σε έννοιες όπως η υγεία, χωρίς την οποία δεν μπορούμε να απολαμβάνουμε τις χαρές της ζωής.

Απευθυνόμενοι στα παιδιά, ευχόμαστε να βγουν πιο δυνατά, πιο προβληματισμένα και με μεγαλύτερη ωριμότητα, ώστε να πάρουν δύναμη για να βγουν στο ξέφωτο της γνώσης και της μάθησης, γιατί αυτά θα αποτελέσουν τη νέα γενιά και τους πρωταγωνιστές της ζωής,  που δοκιμάστηκαν και -τολμώ να πω- πέτυχαν, αφού οι μαθητές μαζί με τους δασκάλους και τους γονείς ανταποκρίνονται μέχρι στιγμής με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Απευθυνόμενοι στους γονείς και εκπαιδευτικούς, θέλουμε να συγχαρούμε τις προσπάθειες που κάνουν, προκειμένου να κρατήσουν τα παιδιά σε μια επαφή με το μάθημα μέσω της τηλεκπαίδευσης, που στόχο έχει την μη αποκοπή του μαθητή από την εκπαιδευτική διαδικασία.

Ευχόμαστε λοιπόν καλές γιορτές και το 2021 ας είναι μια χρονιά που θα αφήσει πίσω όλες τις αρρώστιες και τους θανάτους. Να είναι η χρονιά που όλοι μας,  μα περισσότερο τα παιδιά, θα αντικρύσουμε τα χαμόγελα και χωρίς μάσκες θα σμίξουμε τα χέρια μας και θα αγκαλιαστούμε, αφήνοντας πίσω την απόσταση του ανθρώπου από άνθρωπο.

Όλοι εμείς που πασχίζουμε για την παιδεία και την εκπαίδευση δεν θα αφήσουμε να νεκρωθούμε ψυχικά και σωματικά. Θα είμαστε παρόντες στη ζωή που είναι έξω από όλο αυτό που ζούμε και θα διαφυλάξουμε το “μέσα μας”, για να βγούμε στο ξέφωτο με αγάπη στις καρδιές μας. 

                                                                     Με αγάπη και εκτίμηση,

                                                                                 Η Πρόεδρος

                                                                          Φιλιώ Νόκα-Ζαράχη»

Δείτε Επίσης

Γ.Πλεύρης (Διευθυντής 1ου Γυμνασίου Ιωαννίνων) -Τιμάμε τον SAMUEL PATY,τον εκπαιδευτικό ,ήρωα της σύγχρονης εποχής.Αποφασισμένος δάσκαλος να διδάξει την ελευθερία της έκφρασης.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Στην πρωτοβουλία  του 1ου Γυμνασίου  Ιωαννίνων να κρατηθεί  στην πρωινή  προσευχή ενός  ...